Lumoral innovation nu tillgänglig genom en välkänd apotekskedja i Sverige
Hem HÄLSA Lumoral innovation nu tillgänglig genom en välkänd apotekskedja i Sverige

Lumoral innovation nu tillgänglig genom en välkänd apotekskedja i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Lumorals unika munsvårdsenhet utvecklad av Koite Health Oy finns nu tillgänglig hos Apotek Hjärtat i Sverige.

Lanseringen inom apoteksbranschen utökar Lumorals tillgänglighet i den största konsumentmarknaden i Norden.

Baserad på ljusaktiverad antibakteriell terapi erbjuder Lumoral-enheten en selekterad eliminering av skadliga bakterier från tandplack och behandlar olika munsjukdomar som tandköttsinflammation.

Enligt forskning eliminerar Lumorals behandling effektivt skadliga munbakterier, även bakterier som orsakar avancerad tandköttsinflammation. Liknande ljusaktiverade antibakteriella behandlingar har tidigare använts inom professionen, men utmaningar som höga behandlingskostnader och svårigheten till frekvent tillämpning har begränsat deras breda användning.

Under det senaste året har Lumoral expanderat till flera nya europeiska marknader, inklusive Tyskland, Italien, Storbritannien och Danmark. Företaget fortsätter att öppna nya marknader och ständigt skapa nya distributionspartnerskap på bekanta marknadsområden.

”Vårt mål på Koite är att erbjuda den bästa möjliga kundupplevelsen och enkel åtkomst till Lumoral- och Lumorinse-produkterna. Lanseringen på Apotek Hjärtat som utvald återförsäljare är avgörande för oss för att kunna erbjuda service och produkter över hela Sverige,” kommenterade Sakari Nikinmaa, VD för Koite Health Oy.

Apotek fungerar som en pålitlig källa för information om medicin och hälsofrågor.

”Därför är det naturligt för oss på Koite att Lumoral, världens mest innovativa och kliniskt beprövade lösning för munhälsa, är tillgänglig på apotek över hela Sverige,” fortsatte Nikimaa.

Lumoral innovation nu tillgänglig genom en välkänd apotekskedja i SverigeI Sverige, liksom i övriga Europa, finns en ökad efterfrågan på effektiva och användarvänliga hälsoprodukter.

”Vi ser redan en snabb tillväxt i försäljningen av Lumoral med hundratals nya användare varje månad. Lanseringen på Apotek Hjärtat kommer att ytterligare öka försäljningen när vi samarbetar med en ledande lokal partner för att stärka produkttillgängligheten, utbildning och marknadsföring,” sa Helen Huttunen, ansvarig för Koite Health Oy:s marknad i Sverige.

”Munhälsan är extremt viktigt för hela allmänhälsan. Enkelhet och tillgänglighet ökar människors intresse och kontinuitet i att upprätthålla munhälsan. Nu när Lumoral är lättillgänglig genom Apotek Hjärtat-kedjan, ökar intresset naturligt ännu mer,” avslutade Huttunen.

I den inledande fasen av lanseringen finns Lumoral-produkter tillgängliga genom Apotek Hjärtats e-handel.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>