Piffl sprider rörelseglädje och gemenskap i Göteborg - 12 nya platser med Bostadsbolaget och Poseidon
Hem APP Piffl sprider rörelseglädje och gemenskap i Göteborg – 12 nya platser med Bostadsbolaget och Poseidon

Piffl sprider rörelseglädje och gemenskap i Göteborg – 12 nya platser med Bostadsbolaget och Poseidon

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan besökare och invånare i Göteborg hitta Piffl på hela 18 platser inom stadens gränser.

Bostadsbolaget och Poseidon har adderat 12 platser runt om i staden såsom vid lekplatser, parker och multisportarenor.

De nya boxarna har placerats ut på olika platser i bland annat Rannebergen, Lövgärdet och Västra Frölunda.

“Vi är väldigt glada över att få vara med och bidra till en aktiv fritid för våra hyresgäster. Här finns något för alla olika intressen och vi hoppas få se ännu mer rörelse och lek på våra fina gårdar här i Hammarkullen”, säger Liza Carlund, utvecklingschef på Bostadsbolaget i Hammarkullen.

Piffl möjliggör tillgång direkt på plats

Bostadsbolaget och Poseidons satsning på fler aktivitetsboxar ger göteborgare större möjlighet till spontanidrott och lek.

Piffl sprider rörelseglädje och gemenskap i Göteborg - 12 nya platser med Bostadsbolaget och Poseidon

“Vi är så glada över att Bostadsbolaget och Poseidon vill öka möjligheten till en aktiv fritid för invånare och besökare i vår hemvist Göteborg. Det är klart att man blir lite extra stolt när vi börjar synas ordentligt på hemmaplan. För oss är det en självklarhet att man vid en park också borde ge tillgång till några fotbollar och kubb som människor runt platsen kan dela på”, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Inkluderar alla människor i området

Tillsammans med Piffl har Bostadsbolaget och Poseidon gjort det möjligt för alla användare att låna redskap gratis från boxarna i deras områden.

“Vi tycker det är fantastiskt att vi ska få två Piffl-boxar i Frölunda, som våra hyresgäster och alla besökare i parkerna kan nyttja. Vi ser att det kommer möjliggöra för spontan aktivitet på ett sätt som inkluderar alla människor i området. De varierade aktiviteterna som boxen tillgodoser kommer även främja en ökad glädje till aktivitet,” säger Linnea Brynell, utvecklingsledare på Poseidon i distrikt Väster.

Piffl finns på över 120 platser i Sverige och har aktiverat strax under 39 000 personer år 2023

Piffl är en aktivitetsbox och tjänst för sport och fritid som aktiverar våra uterum såsom näridrottsplatser, parker och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sportutrustning, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Så här funkar det
  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Det är gratis att låna inom Bostadsbolaget och Poseidons områden
  • Läs mer om Piffl här!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>