Krav på extrainkallat hälso- och sjukvårdsnämnd för att rädda patienter i ätstörningsvården i Region Stockholm
Hem NYHETER Krav på extrainkallat hälso- och sjukvårdsnämnd för att rädda patienter i ätstörningsvården i Region Stockholm

Krav på extrainkallat hälso- och sjukvårdsnämnd för att rädda patienter i ätstörningsvården i Region Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Under de senaste dagarna har medier rapporterat att flertalet vårdplatser inom ätstörningsvården kommer att läggas ned i förtid som en direkt konsekvens av S, V, MP och C-styrets politik i Region Stockholm.

Moderaterna vill att hälso- och sjukvårdsnämnden kallar till ett extrainkallat möte för att säkra vården till de svårt sjuka patienter som annars kommer riskera att bli utan livsviktig vård.

Krav på extrainkallat hälso- och sjukvårdsnämnd för att rädda patienter i ätstörningsvården i Region Stockholm

Axel Conradi (M) oppositionsregionråd i Region Stockholm

För Moderaterna är patienters rätt till god vård viktigast – inte om den drivs av egen regi eller fristående utförare. Vården ska helt enkelt fungera och patienter ska veta att den finns när man behöver den. Moderaterna kommer därför vid ett extrainkallat sammanträde yrka på beslut om att ätstörningsvården ska finnas i egen regi, samt att det ska köpas vårdplatser för att undvika en situation där patienter faller mellan stolarna. Moderaterna kommer även lägga förslag om att den senaste tidens händelser utreds utifrån ett patientsäkerhetsperspektiv.

Vården ska fungera. Därför kräver vi att vårdplatser ska finnas, antingen i egen regi eller hos andra vårdgivare. Vi gör allt vi kan för att patienter med ätstörning ska få den vård de har rätt till, säger Axel Conradi (M) oppositionsregionråd i Region Stockholm.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>