Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem hos leverantör
Hem TEKNIKSÄKERHET Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem hos leverantör

Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem hos leverantör

Publicerat av: Redaktionen

Under förmiddagen gick Region Västerbotten upp i regionalt stabsläge på grund av it-störningar hos en leverantör.

Regionen arbetar på att minimera effekterna av störningarna.

Företaget Mediplast har utsatts för en cyberattack som påverkar flera av deras kunder. Region Västerbotten är en av företagets kunder då Mediplast levererar förbrukningsmaterial till regionen. Främst handlar det om produkter som används inom operationsverksamhet.

Verksamheter kan lägga beställningar som vanligt i ordinarie beställningssystem. Men det är stor risk för leveransförseningar.

Regionen har gått upp i regionalt stabsläge för att noga följa händelseutvecklingen. Förbrukningsmaterial finns i lager och just nu görs en inventering av vilka produkter som kommer att behövas i första hand och vilka som kan bytas ut till andra likvärdiga.

– Det påverkar inte våra patienter i nuläget. Vi har samlats i regional särskild sjukvårdsledning för att kunna följa händelseutvecklingen och minimera påverkan på vården, säger Sofie Jacobsson, sjukvårdsledare i regional särskild sjukvårdsledning.

Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem hos leverantör

Region Västerbotten har dialog med leverantören för att lösa problemen. Prognosen är att problemen kan fortsätta under de närmsta dagarna.

– Kortsiktigt ser vi inga utmaningar eftersom vi har ett lager av de aktuella produkterna. Men vi följer händelsen så att vi kan hantera om det här skulle pågå en längre period, säger Mattias Norrman, verksamhetschef Inköp och Logistik Västerbotten.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>