Always Mind lanserar filmer för att underlätta psykisk hälsa-arbetet på arbetsplatser
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Always Mind lanserar filmer för att underlätta psykisk hälsa-arbetet på arbetsplatser

Always Mind lanserar filmer för att underlätta psykisk hälsa-arbetet på arbetsplatser

Publicerat av: Redaktionen

Always Mind adderar nu videomaterial till sitt sortiment för att främja den psykiska hälsan.

 Med de nya filmerna vill man ytterligare hjälpa privatpersoner, företag och organisationer att lyfta upp arbetet med den psykiska hälsan i vardagen.

Totalt finns två filmer varav en riktar sig till allmänheten och den andra till chefsrollen.

Always Mind hjälper företag, organisationer och privatpersoner att på ett enkelt vis arbeta med den psykiska hälsan i vardagen genom föreläsningar, praktiska verktyg och deras första hjälpen-tavla för psykisk hälsa. Nu lanserar de med nytt filmat material som ett ytterligare kliv i den riktningen mot att höja den psykiska hälsan för alla.

Den första filmen är inspirerad av Always Minds grundföreläsning om psykisk hälsa och den psykiska första hjälpen-tavlan samt presenterar hela Always Minds medmänskliga koncept som utgår ifrån punkterna: tala, fråga, lyssna och respektera.

– Filmen som heter Tala, fråga, lyssna och respektera är en grundkurs i psykisk första hjälpen och handlar om hur vi som medmänniskor kan nå fram till varandra i vårt psykiska mående. Det är enkelt förklarat i en film med konkreta verktyg till hur vi alla kan bli bättre på att förmedla, finna och fånga upp en psykisk ohälsa, säger Helena Reje, vd och grundare på Always Mind.

Den andra filmen riktar sig främst till ledare och chefer på företag och organisationer. Syftet är att ge enkla knep till hur de medvetet men samtidigt okomplicerat ska kunna implementera arbetet med den psykiska hälsan i sitt ledarskap.

Always Mind lanserar filmer för att underlätta psykisk hälsa-arbetet på arbetsplatser

– Filmen Till cheferna innehåller mycket “hands on”-material. Det är viktigt för mig att lyfta chefernas betydelsefulla roll och ge dem nycklar att förhålla sig till för att kunna ta ett medarbetaransvar men samtidigt befria dem från ett ibland felaktigt uppfattat krav. Hur tillsynes små justeringar i deras redan befintliga ledarskap kan ge stora och positiva effekter för såväl individen, prestationen och organisationen, säger Helena Reje.

Filmformat är något som efterfrågats av Always Minds kunder som ett komplement till det befintliga sortimentet.

– Jag vet att Always Minds filmer behövs, väldigt många behöver hjälp i dessa frågor. Till skillnad från många andra förmedlar Helena inte skrämsel i de här frågorna, utan hon  lär oss att det behöver inte vara svårare än så här, säger Marie Hallander Larsson, HR-direktör Akademiska Hus.

Filmerna är 10 minuter långa och kommer vid beställning att brandas med det aktuella företagets logga och därefter kunna användas fritt i företagens regi. Filmerna kan användas såväl ensamma som tillsammans varandra och med Always Minds övriga material.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>