Sociala medier och materialism - en farlig kombination för vår mentala hälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Sociala medier och materialism – en farlig kombination för vår mentala hälsa

Sociala medier och materialism – en farlig kombination för vår mentala hälsa

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie från Ruhr University Bochum i Tyskland visar att överdriven användning av sociala medier kan skada vår mentala hälsa, särskilt om vi är materialistiska och ständigt jämför oss med andra.

Sociala medier och materialism - en farlig kombination för vår mentala hälsaForskarna fann att detta kan leda till känslor av stress och otillräcklighet av det egna livet.

För att undvika de negativa effekterna föreslår forskaren Dr Phillip Ozimek att vi bör vara medvetna om hur mycket tid vi spenderar på sociala medier och försöka minska den tiden.

Samtidigt betonar han vikten av att sträva efter lycka och uppfyllelse bortom materiella ägodelar.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>