Sök stipendium inom äldres aktivitet och hälsa
Hem ÄLDREOMSORG Sök nu årets stipendium inom äldres aktivitet och hälsa

Sök nu årets stipendium inom äldres aktivitet och hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det tid att söka årets stipendium från Aktiestinsen Lennart Israelssons stiftelse för främjande av äldres aktivitet och hälsa på Hälsohögskolan vid Jönköping University. 

För 2023 är den totala stipendiesumman högst 600 000 kr.

Varje år utlyser Aktiestinsen Lennart Israelssons stiftelse ett antal stipendier till studenter, forskare och entreprenörer för att främja utvecklingsarbete och forskning om hälsofrämjande arbete för äldres aktivitet och hälsa inom arbetsterapiområdet.

Stipendierna ska användas för projekt som bedrivs i samverkan mellan forskare och studenter vid Hälsohögskolan tillsammans med yrkesverksamma.

Stipendiet ger möjligheter

Aktiestinsens stipendium 2022 gick till Studieförbundet Vuxenskolan, ”Musik att minnas”. Det är ett projekt som vill undersöka om äldre personers hälsa och välbefinnande kan påverkas genom att lyssna på musik och samtala om musikupplevelserna i grupp.

– Vi vet att kultur och hälsa hänger ihop och musik och hälsa också. Stipendiet har verkligen gett oss stora möjligheter att genomföra den här idén, säger Madeleine Svärd, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Öka dina chanser

Samverkan mellan forskare, studenter och yrkesverksamma behöver etableras innan ansökan skickas in. För att öka möjligheterna att erhålla medel uppmuntras du att delta i en av våra workshops som anordnas under hösten.

Så ansöker du
Sök stipendium inom äldres aktivitet och hälsa

Stipendiet har gett Studieförbundet Vuxenskolan möjligheter att genomföra projektet ”Musik att minnas”.

Ansökan skickas via e-post till registrator@ju.se senast fredagen den 13 oktober. Märk ärendet Aktiestinsen, Dnr JU 2023/728-125

Besked om beviljade stipendier meddelas före årsskiftet. Mer detaljerad information om ansökan, ansökningsblankett och informationsträffar finns på ju.se/aktiestinsen

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>