Withings lanserar BeamO – möjliggör banbrytande hälsokontroll i hemmet
Hem MEDICINTEKNIK Withings lanserar BeamO – möjliggör banbrytande hälsokontroll i hemmet

Withings lanserar BeamO – möjliggör banbrytande hälsokontroll i hemmet

Publicerat av: Redaktionen

 Withings, världsledande på uppkopplade hälsoenheter, lanserade idag BeamO – en banbrytande 4-i-1-enhet för hälsokontroller i hemmet.

Det avancerade ”multiskopet” kommer göra det möjligt att direkt i hemmet på egen hand mäta viktiga hälsodata som vanligtvis tas under ett läkarbesök, och enheten kommer bli tillgänglig i USA efter FDA-godkännande.

För första gången kommer BeamO kombinera EKG-, oximeter-, stetoskop och termometersensorer och därmed förvandla den traditionella kroppstermometern till ett kraftfullt verktyg för regelbunden övervakning av hjärt- och lunghälsa. BeamO är bärbar och mindre än en smartphone, utformad för att hjälpa individer utföra hälsokontroller i hemmet och för att avsevärt förbättra kvaliteten på vårdbesök via telemedicin.

“BeamO är en omvälvande multiskopenhet. En gång i tiden var mätning av kroppstemperatur den enda hälsoundersökningen som rutinmässigt gjordes i hemmet. BeamO kommer att revolutionera mätningen av de viktigaste vitalparametrarna som utförs under läkarbesök, nu i bekvämligheten av ens eget hem. Dessa viktiga data kommer att ge en viktig överblick över den allmänna hälsan eller varningssignaler om potentiella problemområden. I stället för att mäta dessa värden ett par gånger om året i en klinisk miljö kommer det att vara möjligt att bedöma dem varje dag. BeamO kommer att vara framtidens termometer, som ger möjlighet att bedöma kroppstemperatur och observera tillståndet för hjärta och lungor, säger Éric Carreel, grundare och VD, Withings.

Withings lanserar BeamO – möjliggör banbrytande hälsokontroll i hemmetÉric Carreel förklarar vidare att trots att telemedicin är vardagsmat efter pandemin så förekommer det fortfarande utmaningar.

”Även om det är bekvämt och kostnadseffektivt saknar distansbesök möjligheten för vårdpersonal att utföra de rutinkontroller som de utför personligen, vid ett fysiskt vårdbesök. BeamO kommer att göra detta möjligt på distans med en enhet som kombinerar funktionaliteten hos fyra olika delar av medicinsk utrustning”.

Kraftfull hälsoundersökning med hjälp av multiskopanalys

BeamO är fullpackad med sensorer som strålar ljusvågor för att tolka blodflödesmönster och temperatur, samt akustisk information. Den utför flera funktioner i en handhållen enhet:

  • Hand till hjärta: – Fotopletsymografi (PPG) och elektroder längs sidorna gör att BeamO kan utföra blodsyresättning (SpO2) och hjärtfrekvensavläsningar samtidigt som den också utför ett 1-avlednings-EKG av medicinsk kvalitet. Ett lätt grepp om BeamO initierar mätningar som användaren kan se i realtid på den animerade LED-displayen i färg.
  • Höjer temperaturen: BeamO utför noggranna och stabila mätningar av kroppstemperaturen med en icke-invasiv skanning av tinningartären. Andra generationens hot spot-sensor är en vidareutveckling av Withings Thermo-sensorteknik och är en termofil med ett enda element som smalnar av den infraröda strålens fokalområde för kontaktlösa mätningar. Detta ökar mätningens känslighet och gör den mer robust mot förändringar i avstånd från huden eller rörelser.
  • Lyssnar till din hälsa:  BeamO är ett banbrytande digitalt stetoskop som fångar upp akustiska ljudvågor från bröstkorg eller rygg genom en pietzoelektrisk skiva. Med intuitiv handledning kan användarna göra exakta mätningar av hjärta och lungor. Utrustad med en USB-C till hörlursadapter kan resultaten höras via hörlurar och sömlöst överföras, lagras och delas i appen. Under telemedicinska vårdbesök kan läkarna med hjälp av strömmat ljud vägleda placeringen av enheten och fokusera på specifikt intressanta områden.

Med dessa funktioner kan BeamO genomföra en 4-i-1 hälsokontroll av kroppstemperatur, hjärta och lungor på mindre än en minut. Den kommer att kunna varna användare för eventuell feber och infektion och upptäcka eventuella kardiovaskulära problem. Efter FDA-godkännande kommer den bland annat att kunna upptäcka förmaksflimmer, en av de vanligaste formerna av arytmier, och varna om hjärtfrekvensen är onormal.

En säker och fullständig hälsojournal

Genom att automatiskt synkronisera med Withings app via Wi-Fi skapar BeamO över tid ett omfattande hälsoregister. För att bättre kunna följa upp individers och familjers hälsoresor introducerar Withings också nya funktioner i Withings App för BeamO och övriga utbud av uppkopplade hälsoprodukter.

Det gör det ännu enklare att spåra hälsostatistik över tid som kan registreras och delas. Med Withings-appen kan användarna se hela sin hälsohistorik tillsammans med tolkningar av deras innebörd och få konkreta råd. Familjens medicinska hälsohistorik kan också laddas upp och, vid behov, delas med läkare och andra familjemedlemmar. Appen gör det även möjligt för flera familjemedlemmar att skapa individuella profiler för att använda och dela Withings-enheter.

Dessutom kan Withings App för första gången låta användare ladda upp information om eventuella mediciner de tar, ställa in varningar och påminnelser för att ta läkemedel vid lämpliga tidpunkter och logga användning och biverkningar som kan delas med läkare för att hantera dosering och effektivitet.

Tillgänglighet

BeamO har tilldelats CES Innovations Award Honoree och kommer att demonstreras under CES i Withings monter (LVCC NH #8637). BeamO kommer säljas för 249.95€ i juni 2024, efter FDA-godkännande av dess EKG-kapacitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>