Devyser tecknar IVD-avtal med Illumina för att öka tillgängligheten till företagets tester
Hem HÄLSA Devyser tecknar IVD-avtal med Illumina för att öka tillgängligheten till företagets tester

Devyser tecknar IVD-avtal med Illumina för att öka tillgängligheten till företagets tester

Publicerat av: Redaktionen

Devyser Diagnostics AB har ingått ett avtal om IVD-utveckling (in vitro-diagnostik) med Illumina, Inc. (Nasdaq: ILMN).

Med avtalet kommer Devyser kunna utveckla och erbjuda sina IVD-tester på Illuminas NGS-instrument MiSeqDx i USA och Europa.

Avtalet om IVD-utveckling möjliggör regulatoriska registreringar av Devysers tester på Illuminas sekvenseringsinstrument MiSeqDx.

Avtalet bekräftar Illuminas åtagande att underlätta Devysers registreringar och möjliggöra för Devyser att utveckla end-to-end-lösningar för NGS-testning godkända för IVD på den FDA-reglerade och CE-IVD-märkta sekvenseringsplattformen MiSeqDx.

”Med detta avtal tar vi ett viktigt steg mot att ge fler laboratorier tillgång till Devysers enkla, snabba och effektiva lösningar för genetisk testning, så att fler patienter kan få bästa möjliga vård”, säger Devysers VD Fredrik Alpsten. ”Illumina är en naturlig partner för oss, med sin marknadsledande position och ständigt växande bas av installerade NGS-instrument för IVD.”

”Vi är mycket glada över att få samarbeta med Devyser och möjliggöra utvecklingen av kliniska end-to-end-lösningar för NGS-testning”, säger Joydeep Goswami, Chief Strategy and Corporate Development Officer och Chief Financial Officer för Illumina. ”Vi tror att vi tillsammans kommer att kunna bidra till att öka marknadstillgången till NGS-lösningar som möjliggör för patienter och läkare att fatta mer välgrundade beslut i rätt tid.”

Devyser tecknar IVD-avtal med Illumina för att öka tillgängligheten till företagets tester

Illuminas MiSeqDx System är den första FDA-reglerade och CE-IVD-märkta NGS-plattformen (Next-Generation Sequencing) för IVD-testning. Med myndighetsgodkännanden i över 50 länder har MiSeqDx blivit en pålitlig plattform med en meny av högkvalitativa diagnostiska tester för sjukhus och kliniska laboratorier.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>