Peptonic Medical AB beviljas patent i Europa för lindring av provocerad vulvodyni hos kvinnor. Produkt finns klar för lansering.
Hem MEDICINTEKNIK Peptonic Medical AB beviljas patent i Europa för lindring av provocerad vulvodyni hos kvinnor

Peptonic Medical AB beviljas patent i Europa för lindring av provocerad vulvodyni hos kvinnor

Publicerat av: Redaktionen

Peptonic Medical AB (publ) (”Peptonic”) meddelar att European Patent Office (”EPO”) har beviljat patent för lindring av provocerad vulvodyni (tidigare benämnt vestibulit), patentet sträcker sig till april 2041.

VagiVital Intimate Calming Gel, bolagets egenutvecklade produkt för lindring av besvär vid vulvodyni, kommer att lanseras under senare delen av året.

Produkten kommer även presenteras till befintlig och nya internationella partners för bred distribution.

VagiVital Intimate Calming Gel ger en omedelbar lugnande och återfuktande effekt vid vulvodyni, och hjälper även mot torrhet, irritation och klåda. Produkten är baserad på bolagets kliniskt bevisade gelbas och avses används i de yttre delarna av underlivet.

Peptonic Medical AB beviljas patent i Europa för lindring av provocerad vulvodyni hos kvinnor. Produkt finns klar för lansering.Vulvodyni är ett tillstånd som innebär smärta vid beröring av slemhinnan kring slidöppningen. Tillståndet påverkar sexuella relationer men även vardagsaktiviteter, allmänt välbefinnande och livskvalitet hos drabbade kvinnor. Förekomsten av vestibulit varierar mellan olika studier men visar att det drabbar mellan en och två kvinnor av tio i åldrarna 18 till 29 år. Produkten kompletterar väl Peptonics befintliga portfölj av kliniskt bevisade egenvårdsprodukter för intima medicinska åkommor.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>