Nu lanseras Kicks nya hudvårdskoncept Beauty Pharmacy i utvalda butiker
Hem NYHETERE-HÄLSA Kicks lanserar nya hudvårdskoncept Beauty Pharmacy i utvalda butiker

Kicks lanserar nya hudvårdskoncept Beauty Pharmacy i utvalda butiker

Publicerat av: Redaktionen

Ett nytt sortiment, personlig rådgivning från farmaceuter, digitala verktyg och beauty tester online.

Nu lanseras Kicks nya koncept inom dermatologisk hudvård; Beauty Pharmacy, i utvalda butiker.

Nu lanseras Kicks nya hudvårdskoncept Beauty Pharmacy i utvalda butikerParallellt visar också en färsk undersökning att många kvinnor mår dåligt på grund av olika hudtillstånd som tex akne och som begränsar deras vardag.

Beauty Pharmacy är en helt ny kategori hos Kicks där man har samlat dermatologisk hudvård som rekommenderas av hudläkare och farmaceuter och som fokuserar på olika hudtillstånd, som torr, irriterad eller aknebenägen hud. Detta är ett steg i Kicks storsatsning på hudvård, som också är ett svar på ett ökat intresse för hudvård på den nordiska marknaden.

En central och viktig del inom Beauty Pharmacy är den personliga rådgivningen från KICKS farmaceuter i kombination med digitala verktyg och beauty tester. Konceptet finns sedan några veckor online och nu rullas det ut i KICKS flagshipbutiker i Stockholm, Malmö och Göteborg.

”Vi ser att det finns ett ökat behov av personlig och skräddarsydd hudvårdsrådgivning. Med vårt nya koncept Beauty Pharmacy kan vi nu erbjuda expertis och råd både i butik och online, det är efterlängtat hos våra kunder”, säger Carola Lundell, VD på Kicks.

Åtta av 10 har komplex för sin hud
Så många som åtta av tio kvinnor i åldern 18–34 år har komplex för sin hy. Av de som haft komplex svarar majoriteten att det beror på ett specifikt hudtillstånd som de mår dåligt över. Vidare svarar en av tio att de har avstått från någon social aktivitet på grund av komplex över sin hud. Detta visar en undersökning från Novus på uppdrag av KICKS. Många kvinnor tycker också att det är svårt att hitta rätt produkter för sin hud och att använda fel produkter kan bidra till att förvärra situationen ytterligare, vilket också visar att det finns ett behov av personlig rådgivning och vägledning.

I KICKS flagshipbutiker bemannas Beauty Pharmacys yta av kunniga farmaceuter, experter på hudvård och olika hudtillstånd, för att ge kunderna personlig vägledning och rådgivning utifrån varje persons unika behov.

För att få en skräddarsydd hudvårdsrutin anpassad utifrån individuella behov och hudtillstånd finns också ett digitalt verktyg för hudscanning för att bedöma hudens tillstånd på en djupare nivå, som till exempel solskador, pigmenteringar och känslighet.

Beauty Pharmacy lanseras i Kicks flagshipbutiker i Gallerian i Stockholm, Hansa i Malmö och Femman i Göteborg. Konceptet lanserades först online den 8 maj. I sortimentet finns varumärken som CeraVe, Bioderma, Vichy och La Roche-Posay.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>