AWS investerar i AI för offentlig sektor
Hem AI AWS investerar i AI för offentlig sektor

AWS investerar i AI för offentlig sektor

Publicerat av: Redaktionen

Amazon Web Services (AWS) har presenterat ett nytt initiativ för att stötta utvecklingen av lösningar och tjänster för offentlig sektor, baserade på generativ AI

50 miljoner dollar är öronmärkta för den nya satsningen, som presenterades den 26 juni i år.

AWS investerar i AI för offentlig sektorUnder de kommande två åren ska AWS erbjuda utvecklingskrediter, utbildning och expertis till aktörer inom offentlig sektor. Investeringsprogrammet är globalt och både befintliga och framtida kunder inom sektorn kan ansöka om stöd.

Möjligheterna med generativ AI för att öka effektiviteten inom offentlig verksamhet är stora, men innebär också en mängd utmaningar. För att offentliga myndigheter ska kunna låsa upp potentialen hos generativ AI och andra molnbaserade tekniker, och skapa samhällsnytta, är skräddarsydda utbildningar och rådgivning som tar hänsyn till sektorns speciella förutsättningar och behov viktiga.

AWS tillhandahåller ett stort antal högpresterande plattformar och tjänster för generativ AI, exempelvis Amazon Bedrock, en plattform som gör det enkelt att integrera och implementera en mängd olika AI-modeller från olika tillverkare; AI-assistenten Amazon Q, och Amazon SageMaker, som hjälper verksamheter bygga och träna egna basmodeller för AI.

AWS Worldwide Public Sector Generative AI Impact Initiative pågår till den 30 juni 2026.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>