Yuncture och Mölnlycke Health Care inleder ett unikt samarbete
Hem TEKNIK Yuncture och Mölnlycke Health Care inleder ett unikt samarbete

Yuncture och Mölnlycke Health Care inleder ett unikt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

I september startar Yuncture sitt 15:e inkubatorprogram, denna gång med en unik satsning på MedTech-bolag tillsammans med Mölnlycke Health Care.

Syftet med initiativet är att tillsammans kunna bidra ännu mer till Göteborgs innovations-ekosystem.

Mölnlycke Health Care har påbörjat en resa för att omfamna partnerskap, inklusive samarbeten med startups inom MedTech. Som en nyckeldel i deras nya strategi kommer de tillsammans med Yuncture identifiera och samarbeta med startups genom inkubatorprogrammet. Startup-bolagen som söker till det skräddarsydda inkubatorprogrammet kommer att matchas med mentorskompetens från Yuncture och Mölnlycke Health Care.

Programmet riktar sig till entreprenörer som driver innovativa koncept, inklusive fysiska och digitala produkter och tjänster, som har kopplingar till kirurgiska flöden. Det vill säga pre-, intra- och postoperativa aktiviteter, kopplade till patienten och vårdpersonal. Yunctures inkubator är kostnadsfri för entreprenören och kommer att löpa på samtidigt som ordinarie program, där startups från andra branscher också deltar.

Anton Grammatikas, Investment Manager på Yuncture delar sin syn på samarbetet:

-Jag har under de senaste åren haft möjligheten att arbeta nära Mölnlycke på deras transformationsresa. Det är ett fantastiskt företag med drivna människor. Jag beundrar verkligen deras ambition och fokus, och jag är säker på att detta samarbete kommer att stärka både Yuncture och Mölnlycke Health Care, och inte minst innovations-ekosystemet i Göteborg.

Yuncture och Mölnlycke Health Care inleder ett unikt samarbete

Anton Grammatikas från Yuncture tillsammans med Maria Sjödin från Mölnlycke

-Att engagera sig med startups inom innovation och utveckling är en viktig del av vår strategi för att utforska nya arbetssätt. Vår ambition är att skapa innovativa lösningar som bidrar till ett friktionsfritt flöde i operationssalen, säger Fredrik Wallefors, EVP OR Solutions, Mölnlycke.

Ansökan ska skickas till Anton Grammatikas, anton@yuncture.com, senast den 31 juli 2024. Ansökan ska innehålla uppgifter om företagets erbjudande och inriktning, en presentation av teamet samt vart företaget står i sin utvecklingsresa.

Yuncture grundades 2017 och är ett helägt dotterbolag till företagsgruppen Hammarviken. Yuncture strävar efter att vara knutpunkten mellan entreprenörer och näringslivet och består för närvarande av en inkubator, ett investeringsbolag och en entreprenörshub. Tillsammans med expertis från Yuncture, Hammarviken och ett kompetensnätverk på över 60 personer utvecklar Yuncture entreprenörers affärsidéer till hållbara och framgångsrika företag för framtiden.

Mölnlycke Health Care är ett världsledande MedTech-företag som specialiserar sig på innovativa lösningar för sårvård och kirurgiska ingrepp. Mölnlyckes produkter och lösningar används dagligen av sjukhus, vårdgivare och patienter i över 100 länder världen över. Mölnlycke, som idag ägs av Investor AB, grundades 1849 och har sitt huvudkontor i Sverige.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>