Capitainer öppnar nytt laboratorium för qDBS-provtagning i Rhode Island, USA
Hem MEDICINTEKNIK Capitainer öppnar nytt laboratorium för qDBS-provtagning i Rhode Island, USA

Capitainer öppnar nytt laboratorium för qDBS-provtagning i Rhode Island, USA

Publicerat av: Redaktionen

Capitainer är glada att meddela öppnandet av sitt nya amerikanska laboratorium, miQro Lab Solutions, i Warwick, Rhode Island.

Detta steg speglar bolagets ambition att snabbare integrera sina avancerade självprovtagningslösningar i det amerikanska sjukvårdssystemet.

Etableringen av laboratoriet syftar till att uppnå ett snabbare upptagande av Capitainers effektiva och användarvänliga teknologier.

miQro Lab Solutions, som öppnar den 17 januari 2024, är ett tekniskt avancerat Capitainer-drivet laboratorium med fokus på hälsotester och medicinska analyser med Capitainer qDBS-provtagningskort. Laboratoriet använder sig av banbrytande tekniker för analys av blodprover och för detektion och kvantifiering av olika grundämnen och föreningar.

Inledningsvis kommer det nya laboratoriet miQro Lab Solutions att fokusera på kliniska labbtjänster, specialiserade på blyscreening och har planer på att utöka testning till andra tungmetaller, såsom kvicksilver, arsenik och kadmium. Laboratoriet kommer att utgå från Capitainers produkter, kända för sin precision och effektivitet vid blodprovstagning.

Det nya laboratoriet markerar en betydande milstolpe i Capitainers expansion till den amerikanska marknaden och introducerar sin innovativa teknologi för kvantitativ blodprovstagning från ett stick i fingret. Christopher Aulin, VD på Capitainer, kommenterar; ”Detta är ett viktigt steg i att få vår avancerade provtagningsteknologi och expertis till den amerikanska sjukvårdssektorn. Vårt nya laboratorium kommer att validera olika applikationer från prover tagna med Capitainer-plattformen, vilket gör det enklare för våra laboratoriepartners att sätta upp tjänster baserade på Capitainers produkter.”

Capitainer öppnar nytt laboratorium för qDBS-provtagning i Rhode Island, USAEtableringen av miQro Lab Solutions är ett strategiskt steg framåt och syftar till att påskynda införandet av Capitainers qDBS-teknologi på den amerikanska marknaden. Genom att demonstrera effektiviteten och mångsidigheten hos provtagningskorten strävar Capitainer efter att förbättra upptaget av deras teknologi på marknaden. Laboratoriet förväntas spela en avgörande roll i att visa upp de praktiska tillämpningarna och fördelarna med qDBS för potentiella användare och intressenter inom hälso- och sjukvårdsindustrin.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>