Gradientech får patenträttigheter i Kina
Hem MEDICINTEKNIK Gradientech får patenträttigheter i Kina

Gradientech får patenträttigheter i Kina

Publicerat av: Redaktionen

Diagnostikföretaget Gradientech har fått besked om att de beviljas patenträttigheter i Kina för sin QuickMIC-kassett, testenheten för engångsbruk som är del i bolagets diagnostiksystem QuickMIC för ultrasnabb antibiotikaresistensbestämning (AST).

Gradientech tillkännager att kinesiska patentverket SIPO har meddelat sin avsikt att bevilja patentansökan för QuickMIC-kassetten som används i automatiserade system för antibiotikaresistensbestämning av mikroorganismer.

Gradientech får patenträttigheter i Kina

Den kinesiska ansökan är baserad på den internationella patentansökan WO 2020/204799 som beskriver konstruktionen och funktionaliteten av den testenhet som inkluderar mikrofluidikbaserade delar, en optiskt transparent mittdel där patientens bakterier växer i stabila koncentrationsgradienter av antibiotika, och en enhet för inkapsling.

När patentet för QuickMIC-kassetten har registrerats hos SIPO är det giltigt till 2040.

Kassetten är en delprodukt i det CE-märkta QuickMIC-systemet från Gradientech, det idag snabbaste diagnostiksystemet på marknaden för AST-testning direkt från positiv blododling för förbättrad behandling av sepsispatienter.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>