PRESSINBJUDAN: AI och säkerhet i fokus när framtidens vård diskuteras på Vitalis 13-16 maj
Hem EVENT AI och säkerhet i fokus när framtidens vård diskuteras på Vitalis 13-16 maj

AI och säkerhet i fokus när framtidens vård diskuteras på Vitalis 13-16 maj

Publicerat av: Redaktionen

När Nordens ledande mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg arrangeras 13-16 maj på Svenska Mässan i Göteborg står digitalisering, AI och säkerhetsfrågor i centrum.

Under fyra dagar möts branschens viktigaste aktörer inom offentlig sektor, akademi, politik och näringsliv för att främja utvecklingen av en hållbar hälso-och sjukvård.

Media välkomnas att ackreditera sig till samtliga arrangemang under Vitalisveckan.

Mötesplatsen har vuxit de senast åren och med runt 400 programpunkter belyser konferensen de utmaningar som framtidens hälso- och sjukvård står inför såsom kompetensförsörjning, innovation och säkerhet.

I ett nytt samarbete med AI Sweden ägnas ett helt konferensspår åt ‘AI och Informationsdriven vård’ där bland annat kunskapsläget och behovet av nya kompetenser inom vården diskuteras. Dessutom lyfts praktiska exempel på införande av AI och informationsdriven vård och varför den nationella samverkan mellan regioner och sjukhus behöver öka för att uppnå en jämlik utveckling av hälso- och sjukvården.

Även omvärldsläget präglar programmet och säkerhetsfrågor som den digitaliserade vårdens roll i totalförsvaret, Nato:s resilienskrav och hälso- och sjukvårdens beredskap i såväl vardag som i kris och krig diskuteras i seminarier och paneler.

PRESSINBJUDAN: AI och säkerhet i fokus när framtidens vård diskuteras på Vitalis 13-16 maj

Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, under Vitalis 2023

Flera arrangemang under Vitalisveckan

Vitalis inleds redan under måndagseftermiddagen 13 maj med en key opening note tillsammans med konferensen Global Conference on Person-Centred Care (GCPCC) som arrangeras av Göteborgs universitet. Under tisdagen 14 maj arrangeras parallellt Hjälpmedelsriksdagen, ett nationellt möte för att synliggöra vikten av en välfungerande hjälpmedelsförsörjning.

Under arrangemangen medverkar bland annat:
Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Camilla Waltersson Grönvall, socialtjänstminister, Eric Sutherland, Senior Health Economist OECD, Daniel Lasserson, professor och Clinical Lead Hospital at Home, NHS, Gunilla Nordlöf, Generaldirektör E-hälsomyndigheten, Sofia Wallström, Generaldirektör IVO, Johan Kaarme, Direktör för avdelningen för vård och omsorg, SKR.

Utmärkelser
På plats delas även Vitalis stipendium ut och vinnarna av Sveriges eHälsokommun och HealthTech Award utses. Läs mer om utmärkelserna här

Vitalis, GCPCC och Hjälpmedelsriksdagen
VarSvenska Mässan, Göteborg
När: 13 (key opening note) samt 14-16 maj
https://vitalis.nu

Media hälsas välkommen att ackreditera sig via webbformuläret på Vitals hemsida.
Observera att ackrediteringsförfrågningar ska göra i förväg, ingen ackreditering beviljas på plats.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>