GU Ventures presenterar: Cerinvent - Skapar tänder som varar, med minimal förlust av naturlig tandvävnad
Hem NYHETERIT-LÖSNING GU Ventures presenterar: Cerinvent – Skapar tänder som varar, med minimal förlust av naturlig tandvävnad

GU Ventures presenterar: Cerinvent – Skapar tänder som varar, med minimal förlust av naturlig tandvävnad

Publicerat av: Redaktionen

För att lyfta fram nya innovationer i vår portfölj vill vi härmed presentera projekt och företag som är i uppstartsfas.

Vårt mål är att de ska formas och byggas till framgångsrika verksamheter som verkligen kan skapa skillnad.

Nu vill vi lyfta dentalföretaget CerInvent:

CerInvent utvecklar en unik och mindre invasiv metod för estetiska, funktionella och hållbara tandrekonstruktioner med betydligt mindre förlust av frisk tandvävnad.

GU Ventures presenterar: Cerinvent - Skapar tänder som varar, med minimal förlust av naturlig tandvävnadFöretaget utvecklar och testar kliniskt innovativa lösningar för tandrekonstruktioner såsom kronor och etsbroar med fokus på minimalinvasiva ingrepp och hållbarhet över tid.

Prototypen, som är utvecklad, består av både hårdvara och mjukvara där företaget fått stöd av RISE och ALTEN. Prototypen testas nu och ska verifieras i en dentallabb.

Teamet har förstärkts med två företagsledare:

Under hösten och våren har ett utvecklingssteg varit att kartlägga resursbehoven och attrahera kommersiellt erfarna personer, som resulterade i att teamet i CerInvent har förstärkts avsevärt och det är numera en jämställd styrelse som leder arbetet:

  • Annette Björklund, med lång erfarenhet av affärsutveckling och bolagsstyrning, har tillträtt som styrelseordförande
  • Jenny Fäldt, med bakgrund från Mölnlycke, Essity och Nobel Biocare, har tillrätt som ledamot i styrelsen och i rollen som tillförordnad VD. Jenny har erfarenhet av forskning, sätta evidensstrategier och dokumentation samt leda team.
Kommentar från grundarna:
  • ”CerInvent identifierar nya möjligheter för användningen av keramik (zirkonia) vid ersättning av förlorad tandvävnad. Vi har ett engagerat och skickligt team som utvecklar affären och tekniken, med forskningskompetens inom biokeramik och förmåga att omvandla materialkunskap till kliniska lösningar. Vi samarbetar med de bästa inom branschen, och vår mission är att föra nya terapier till kliniken och på sikt bli ett företag att räkna med för innovationer och behandlingar inom tandvården”, säger Stefan Edgren, styrelsemedlem och medgrundare i CerInvent.
  • ”Vi är glada över att kunna arbeta med en så spännande innovation tillsammans med ett mycket engagerat team. Tekniken adresserar ett behov som inte tillgodoses i dag och som kommer bidra till bättre tandhälsa för många”, säger Helena Lundquist, affärsutvecklare vid GU Ventures och styrelsemedlem i CerInvent.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>