Hässelby-Vällingby skapar en inkluderande och aktiv miljö med aktivitetsboxar
Hem NYHETERE-HÄLSA Hässelby-Vällingby skapar en inkluderande och aktiv miljö med aktivitetsboxar

Hässelby-Vällingby skapar en inkluderande och aktiv miljö med aktivitetsboxar

Publicerat av: Redaktionen

Något Piffl och Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning har gemensamt är att vi arbetar aktivt för att främja rörelseglädje bland barn och unga.

Nu installerar Hässelby-Vällingby två stycken Pifflboxar i stadsdelen.

Aktivitetsboxarna kommer att stå vid parklekarna Stråket och Ådalen där det finns gott om möjligheter till spontanidrott och naturupplevelser.
En meningsfull fritid för alla

Hässelby-Vällingby är ett stadsdelsområde med många parker som skapar gröna rum för både motion och avkoppling. Initiativet att införskaffa Pifflboxar till parkerna är ett perfekt komplement för att variera utbudet av aktiviteter för boende och besökare. Målet är att alla ska ha tillgång till ett rikt idrotts- och föreningsliv som skapar en meningsfull fritid.

Hässelby-Vällingby skapar en inkluderande och aktiv miljö med aktivitetsboxar”Med introduktionen av aktivitetsboxar i Hässelby/Vällingby tar vi ytterligare ett steg mot att förvandla vår stadsdel till en mer levande och dynamisk plats. Dessa boxar är inte bara verktyg för spel och sport, utan också symboler för ett samhälle där spontanitet och rörelseglädje står i centrum. Vår ambition är att skapa en inkluderande miljö där alla barn och unga, oavsett bakgrund, kan mötas, leka och utvecklas tillsammans” säger Jenny Bejker, Avdelningschef för Verksamhetsstöd och stadsmiljö på Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning

Invigning vid Ådalen den 26 april

Boxarna vid parlekarna Stråket i Hässelby och Ådalen i Vällingby är aktiverade och redo att användas från den 26 april. Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning välkomnar alla till invigning den 26 april vid boxen i Ådalen. Det kommer att hållas tal, bjudas på nygräddade våfflor och man kommer få Piffla hur mycket man vill, helt gratis!

Piffl öppnar upp möjlighet till spontanidrott

Piffl är en delningsplattform för sport- och fritid som ger tillgång till aktiviteter i städers offentliga utemiljöer. Genom en app får invånare och besökare tillgång till aktivitetsboxar fyllda med utrustning. Boxarna är fyllda med klassiker som basket, fotboll, boule och kubb, men innehåller också nya aktiviteter som Spikeball och träningsutrustning som kettlebells. Vilka aktiviteter som finns i respektive box ser man enklast i Piffls app.

Så här funkar det
  • Ladda ner Piffls app i App Store eller Google Play
  • Välj aktivitet
  • Spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är mellan 0 och 10 kronor per timme. (Gratis i Hässelby-Vällingby)

Piffl finns på över 45 orter i Sverige, med över 120 boxar aktiva och 38500 personer aktiverade under 2023.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>