xTactor inleder samarbete med Clew för att förbättra navigering för personer med synnedsättningar
Hem NYHETERE-HÄLSA xTactor inleder samarbete med Clew för att förbättra navigering för personer med synnedsättningar

xTactor inleder samarbete med Clew för att förbättra navigering för personer med synnedsättningar

Publicerat av: Redaktionen

xTactor inleder samarbete med Clew – en innovativ navigationsapp som även är avsedd för inomhusbruk, specifikt utvecklad för personer med synnedsättningar.

Genom att integrera Clews navigationsinstruktioner som vibrationsmönster på xTactors armband, xBand, kan användarna navigera utan att vara beroende av ljudinstruktioner.

Clew, utvecklad av en forskargrupp vid Olin College of Engineering, använder Apples ARKit-teknik för att erbjuda navigering med Augmented Reality (AR).

Traditionell GPS-navigering kan vara otillräcklig och opålitlig för personer med grava synnedsättningar, särskilt inomhus. Clew övervinner dessa hinder genom att använda telefonens kamera i kombination med AR. Genom att spela in en serie punkter medan användaren går, skapas virtuella nyckelpunkter utmed sträckan. Dessa punkter kan sedan användas för att skapa en rutt och enkelt guida användare tillbaka till specifika platser, såsom sittplatser i samlingssalar eller restauranger.

xTactors armband, xBand, erbjuder redan användare möjligheten att ta emot olika typer av information genom vibrationer, inklusive klockslag, påminnelser, textmeddelanden och andra mobilnotiser. Samarbetet med Clew innebär att även navigationsinstruktioner kan skickas som vibrationer på handleden. Målet är att göra det enklare och säkrare för personer med synnedsättningar att navigera, då de inte längre behöver förlita sig på talbaserade instruktioner som kan vara svåra att höra i bullriga miljöer som i trafiken eller folksamlingar. Att använda hörlurar för ljudinstruktioner kan också hindra förståelsen av omgivningsljud, som är viktiga för att uppfatta till exempel närmande bilar eller människor.

xTactor inleder samarbete med Clew för att förbättra navigering för personer med synnedsättningar

Genom att kombinera Clews expertis inom navigering med xTactors bärbara taktila teknologi ger xTactor förbättrad tillgänglighet och självständighet för personer med synnedsättningar.

Lösningen kommer snart att finnas tillgänglig för användare av xBand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>