Lunds grönaste förening främjar rörelseglädje med Piffl
Hem APP Lunds grönaste förening främjar rörelseglädje med Piffl

Lunds grönaste förening främjar rörelseglädje med Piffl

Publicerat av: Redaktionen

Bostadsrättsföreningen Klosters Fälad har valt att satsa på mer aktiv fritid för sina boende och har nu installerat en Pifflbox på lekplatsen nära Holken.

Detta är första bostadsrättsföreningen som Piffl samarbetar med, och den tredje boxen som är utplacerad i Lund.

Klosters Fälad arbetar aktivt med trivsel för alla boende
Lunds grönaste förening främjar rörelseglädje med Piffl

Brf Klosters Fälad byggdes i mitten på 1960-talet och är en av Lunds största och grönaste föreningar. Föreningen ligger i västra delen av staden i parkliknande omgivningar. Samarbetet med Piffl är i enlighet med Klosters Fälads aktiva arbete med trivseln i området. Kubb och Superjenga är några av aktiviteterna man kan låna i den utplacerade Pifflboxen. Om man istället vill spela en omgång Mölkky, Spikeball eller boule på de närliggande bouleplanerna så finns detta också att låna.

Piffl möjliggör delande av spontanidrott

Piffl är en tjänst för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid våra parker, lekplatser, badplatser, skolgårdar, näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sportutrustning, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva en aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Så här fungerar det

Piffl är en delningsplattform för sport- och fritid som ger tillgång till aktiviteter i städers offentliga utemiljöer. Genom en app får invånare och besökare tillgång till aktivitetsboxar fyllda med utrustning.

  • Ladda ner Piffls app i App Store eller Google Play
  • Välj aktivitet
  • Spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är 10 kronor per timme.

Piffl finns på över 45 orter i Sverige, med över 120 boxar aktiva och 38500 personer aktiverade under 2023.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>