QuickMIC nu i klinisk rutinanvändning i centrala Östeuropa
Hem MEDICINTEKNIK QuickMIC nu i klinisk rutinanvändning i centrala Östeuropa

QuickMIC nu i klinisk rutinanvändning i centrala Östeuropa

Publicerat av: Redaktionen

Diagnostikbolaget Gradientech meddelar idag att Biomedica Medizinprodukte GmbH, bolagets distributör för Österrike, Schweiz och centrala Östeuropa, har installerat QuickMIC hos sin första sjukhuskund för klinisk rutinanvändning.

Ett universitetssjukhus i centrala Östeuropa har nu påbörjat implementeringen av QuickMIC-systemet för ultrasnabb antibiotikaresistensbestämning (AST) i klinisk rutin för användning i deras program mot sjukhusförvärvade infektioner.

− Det här är givetvis en viktig milstolpe i vårt arbete tillsammans med Gradientech för att implementera QuickMIC på sjukhusmarknaden i centrala Östeuropa. För många av våra sjukhuskunder står effektiv behandling av vårdrelaterade infektioner i fokus och här kommer QuickMIC-systemet att fylla en viktig lucka med sin precision och korta svarstid. Vi ser ett stort intresse och en stor vilja hos sjukhusen på våra marknader att implementera nya diagnostiska lösningar för att förbättra behandlingen av kritiskt sjuka patienter. Här blir fördelen med QuickMIC-systemets modulära upplägg och den skalbarhet det innebär extra tydlig. Det här är bara början och jag ser fram emot fler installationer inom en snar framtid, säger Avdo Novalija, affärsutvecklare på Biomedica Medizinprodukte GmbH.

− Det är fantastiskt att se de framsteg som Biomedica nu gör med att implementera QuickMIC i rutinanvändning. Vi ser att snabb AST står högt upp på agendan hos sjukhus framför allt i östra och södra Europa där antibiotikaresistensläget generellt är kritiskt. Jag ser med tillförsikt fram emot liknande besked från fler sjukhus i Europa inom kort, säger AnnaLotta Schiller, Chief Commercial Officer på Gradientech.

QuickMIC nu i klinisk rutinanvändning i centrala Östeuropa

Avdo Novalija, affärsutvecklare på Biomedica Medizinprodukte GmbH

QuickMIC-systemets ultrasnabba och exakta AST-resultat gör det möjligt för sepsispatienter att få patientspecifik behandling med rätt antibiotika i rätt dos, på rekordtid. Den modulära designen där användaren själv bestämmer testkapaciteten gör QuickMIC attraktivt för både små och stora sjukhuslaboratorier. QuickMIC och dess gramnegativa antibiotikapanel är CE-märkta och kommersiellt tillgängliga i Europa, men ännu inte godkända för försäljning i USA.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>