Piffl och Ale kommun sluter cirkeln för spontan aktivitet
Hem APP Piffl och Ale kommun sluter cirkeln för spontan aktivitet

Piffl och Ale kommun sluter cirkeln för spontan aktivitet

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan invånare och besökare i Ale kommun spontant aktivera sig på två platser.

Piffls aktivitetsboxar kommer att finnas vid Älvevi, i Älvängen och vid aktivitetsparken i Surte.

I anslutning till båda boxarna finner man en multiarena med möjlighet att spela fotboll och basketboll.

I Älvängen ligger även en anslutande konstgräsplan och skolgård.

Cirkeln är sluten i samband med installationen, då man nu för första gången kan gå till ytan och redskapen finns på plats. Det möjliggör spontanaktivitet på riktigt.

Piffl och Ale kommun sluter cirkeln för spontan aktivitet”Vi är så glada över att Ale kommun vill öka möjligheten till en aktiv fritid för invånare och besökare i kommunens uterum. Vi ser även med glädje fram emot att se Piffls aktiviteter användas och inspirera till rörelse året runt,” säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Inom kommunen kommer man nu även att kunna ta del av hur och av vem ytorna används för att ta med i framtida utveckling av offentliga miljöer.

Förbättrad folkhälsa och minskad konsumtion

”Vi har valt att satsa på Piffl då vi tror att det bidrar till att skapa mer aktivitet på de platser där skåpen placeras. Det är en investering som både bidrar till förbättrad folkhälsa och minskad konsumtion, vilket bidrar till ett hållbart samhälle, “ säger Emma Kronberg, Fritids- & verksamhetsutvecklare, Ale kommun.

Piffl möjliggör ökad tillgång till rörelse och gemenskap

Piffl är en aktivitetsbox och tjänst för sport och fritid som aktiverar våra uterum så som näridrottsplatser, parker och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Piffl finns på över 100 platser i Sverige och aktiverade ca 39 000 personer under 2023.

Så här funkar det
Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
Lämna tillbaka
Kostnaden är 10 kr per timme.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>