MedTech-företaget Profundus AB erhåller signerat ”Letter of Interest” från Rigshospitalet i Köpenhamn
Hem NYHETERFORSKNING Profundus AB erhåller signerat ”Letter of Interest” från Rigshospitalet i Köpenhamn

Profundus AB erhåller signerat ”Letter of Interest” från Rigshospitalet i Köpenhamn

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

Profundus AB, det göteborgsbaserade MedTech-företaget som utvecklar en teknisk lösning som möjliggör bättre ögondiagnostik, har nu erhållit ett signerat ”Letter of Interest” från Rigshospitalet i Köpenhamn som avser köp av en ögonbottenkamera av Profundus.

Kameran som företaget utvecklat tar bilder med ”superzoom” på de viktigaste delen av näthinnan – med en 10 gånger högre upplösning jämfört med dagens kameror.

Med systemet möjliggörs fotografering av patientens näthinna med en kombination av överblick och detaljrikedom som saknar motstycke, något som öppnar möjligheter för bättre forskning, tidigare diagnostik och bättre vård.

  • ”Vi är väldigt glada att Rigshospitalet i Köpenhamn ser stora möjligheter med Profundus kamera som kan avbilda tidigare oupptäckta viktiga detaljer i näthinnan, vilket i sin tur tillåter stor utvecklingspotential inom vården, säger Åsa Lindström, VD på profundus.
  • MedTech-företaget Profundus AB erhåller signerat ”Letter of Interest” från Rigshospitalet i Köpenhamn”Profundus kamera kommer att öppna upp för in vivo diagnostiska studier av retinala sjukdomar och kommer potentiellt att spela en roll i kliniska undersökningar.”, säger Michael Larsen, Professor, Överläkare, dr.med., FARVO Rigshospitalets Øjenklinik og Københavns Universitet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>