SDV-avtal förlängt till lägre kostnad
Hem HÄLSA SDV-avtal är förlängt till lägre kostnad

SDV-avtal är förlängt till lägre kostnad

Publicerat av: Redaktionen

Region Skåne och leverantören av SDV, Skånes digitala vårdsystem, har efter avtalsdiskussioner som inleddes under förra året nu nått en överenskommelse.

Den innebär att avtalet förlängs till 2034, till en lägre kostnad än tidigare.

Avtalsdiskussionerna är ett resultat av det brev som Region Skåne skickade till leverantören Oracle Cerner under förra året med krav på förtydligande kring kritiska frågor för det fortsatta arbetet.

Överenskommelsen innebär en lägre kostnad till leverantören motsvarande nästan 1 miljard kronor för hela avtalsperioden.

– Det är glädjande att vi efter en tids förhandlingar nått en överenskommelse och att vi kan slutföra införandet av ett sammanhållet vårdsystem i Region Skåne. Vi har också fått tillfredsställande svar från leverantören kring den oro vi haft kring leverans- och kvalitetsbrister. Jag är glad över att kunna ge beskedet att vi dessutom har en överenskommelse som innebär bättre villkor för Region Skåne, säger Ingela Lidén, IT-direktör i Region Skåne.

Avtalet innebär i stora drag en förlängd avtalsperiod till 2034 och att betalning görs efter leveransgodkännande från Region Skåne. De lägre kostnaderna till leverantören innebär också att det ger utrymme för Region Skånes ökade implementeringskostnader, eftersom implementeringen kommer pågå under längre tid.

En springande punkt för Region Skåne har också varit att all support av det nya systemet ska utgå från EU/EES, och detta har leverantören Oracle Cerner nu bekräftat att de kommer att lösa.

SDV-avtal förlängt till lägre kostnad– Satsningen på ett sammanhållet vårdsystem har stor betydelse för Region Skånes möjligheter att möta invånarnas behov av vård i framtiden. Att ha all data samlad i ett system är grunden för digitaliseringen av hälso- och sjukvården. Avtalet säkrar att arbetet kan fortgå med full kraft. Detta är bra för oss i Region Skåne och det är bra för våra invånare, säger Ingela Lidén.

Det nya systemet inkluderar patientjournal och ett antal verktyg för bland annat patientadministration och beslutsstöd. Första driftstart är planerad till mars 2025, och systemet ska vara infört i alla berörda verksamheter i den skånska hälso- och sjukvården under 2027.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>