Friskvård under och efter graviditet – digitala vårdtjänsten Ella lanserar hälsoprogram
Hem NYHETERE-HÄLSA Friskvård under och efter graviditet – digitala vårdtjänsten Ella lanserar hälsoprogram

Friskvård under och efter graviditet – digitala vårdtjänsten Ella lanserar hälsoprogram

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala vårdtjänsten Ella, som fokuserar på kvinnohälsa och graviditet, utökar sitt utbud till att inkludera friskvård och lanserar nu ett hälsoprogram.

Hälsoprogrammet är skapat för att stötta kvinnor under och efter graviditet genom att erbjuda en heltäckande plattform för träning, kost och mental hälsa.

Med en vision om att ge användarna möjlighet att ta hand om både fysisk och mental hälsa, har Ella utvecklat detta hälsoprogram för att svara på de behov som kvinnor står inför under denna speciella tid i livet.

Programmet innehåller säkra träningsövningar, anpassade för graviditet och tiden efter förlossning, recept för en hälsosam kost och övningar för att främja det mentala välmåendet – allt samlat i en och samma app.

Hälsoprogrammet är Ellas friskvårdsprogram framtaget av Ellas vårdteam av fysioterapeuter, psykologer och dietister inriktade på kvinnohälsa. Här får kvinnor vägledning i träning, kost och mental hälsa under hela graviditeten och tiden efter förlossningen.

– För oss är det oerhört viktigt att allt vårt material är evidensbaserat utifrån senaste forskningsläget. Vi ser både företag och sociala medier som vill nå denna målgrupp och går ut med felaktig information, vilket kan bidra till rörelserädsla och oro kopplat till graviditet och postpartum. Hos oss genomgår allt material en kvalitetssäkring och våra användare kan lita på att vårt material är baserat på forskning och kunskap, säger Frida Johnson, verksamhetschef på Ella.

Målet med hälsoprogrammet är att ge användarna verktyg för att känna sig trygga i sin träning, inspirerade och informerade när det kommer till kost och ökad självmedkänsla. Genom att erbjuda omfattande utbildningsmaterial kring kvinnokroppen och besvara de vanliga frågor som dyker upp under graviditet och efter förlossning, strävar Ella efter att öka medvetenheten och kunskapen hos kvinnor om deras kroppar och hälsa.

– Vi vill erbjuda en lösning som fokuserar på både den fysiska och mentala hälsan under graviditet och efter förlossning. Vår övertygelse är att hälsa är en helhet där träning, kost och mentalt välmående samverkar för att skapa balans och välbefinnande, säger Frida Johnson, verksamhetschef på Ella.

Ett särskilt fokus inom hälsoprogrammet ligger på insatser för att optimera välmående och hälsa. Trots att vissa besvär relaterade till graviditet går att förebygga, är detta område ofta förbisett. Ella vill ändra på detta genom att stötta användarna att uppnå rekommendationerna för fysisk aktivitet och kost samt ta hand om sin mentala hälsa. Programmet strävar också efter att förmedla evidensbaserad kunskap, krossa myter och ge kvinnor verktygen att ta kontroll över sin hälsa.

Friskvård under och efter graviditet – digitala vårdtjänsten Ella lanserar hälsoprogramElla fortsätter att vara en pionjär inom kvinnohälsa genom att erbjuda detta omfattande hälsoprogram för kvinnor under en av deras mest livsomvälvande perioder. Genom att kombinera expertis inom fysioterapi, psykologi och dietik, har Ella skapat ett program som kommer att bidra till ökat välbefinnande och stärkt kunskap för kvinnor i hela Sverige.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>