Hansa Biopharma slutför randomisering i den pivotala fas 3-studien ConfIdeS i USA
Hem MEDICINTEKNIK Hansa Biopharma slutför randomisering i den pivotala fas 3-studien ConfIdeS i USA

Hansa Biopharma slutför randomisering i den pivotala fas 3-studien ConfIdeS i USA

Publicerat av: Redaktionen

Hansa Biopharma AB, (”Hansa” eller ”bolaget”) (Nasdaq Stockholm: HNSA), meddelade idag att rekryteringen och randomiseringen i den amerikanska ConfIdeS-studien slutförts.

ConfIdeS är en pivotal öppen, randomiserad, kontrollerad fas 3-studie av imlifidase vid njurtransplantation.

Data från studien förväntas ge underlag för en BLA-ansökan (Biologics License Application) enligt en accelererad godkännandeprocess till livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA i USA under andra halvåret 2025.

Søren Tulstrup, vd och koncernchef på Hansa Biopharma, säger: ”Randomiseringen av 64 patienter i ConfIdeS-studien är ett viktigt steg mot att få imlifidase till USA och kunna bidra till att tillgodose det betydande behov som finns hos högsensitiserade njurtransplantationspatienter. Vår förhoppning är att ConfIdeS-studien kommer att bidra till att ytterligare validera den roll som imlifidase kan spela som en desensitiseringsbehandling som möjliggör HLA-inkompatibel njurtransplantation. Vi ser fram emot att i sinom tid kunna dela med oss av data från ConfIdeS-studien.”

ConfIdeS-studien utvärderar njurfunktionen hos 64 högsensitiserade (cPRA ≥99,9%) njurtransplantationspatienter med positiv korstestning mot en avliden donator, och jämför desensitisering med imlifidase mot standardbehandling. Sammantaget deltar 24 kliniker i USA i studien och dess primära effektmått är njurtransplantatets funktion efter tolv månader, mätt med eGFR (uppskattad glomerulär filtrationshastighet).

Hansa Biopharma slutför randomisering i den pivotala fas 3-studien ConfIdeS i USAImlifidase har beviljats ett villkorat godkännande i EU under handelsnamnet IDEFIRIX för desensitiseringsbehandling av högsensitiserade vuxna njurtransplantationspatienter med en positiv korstestning mot en tillgänglig avliden donator. Imlifidase studeras också vid autoimmuna tillstånd, inklusive antikroppssjukdomen anti-GBM och Guillain-Barrés Syndrom (GBS), och som förbehandling till genterapi hos patienter med sällsynta sjukdomar som har befintliga antikroppar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>