Nato beställer lösning från Sectra för säker kommunikation av säkerhetsklassificerad information
Hem TEKNIKSECTRA Nato beställer lösning från Sectra för säker kommunikation av säkerhetsklassificerad information

Nato beställer lösning från Sectra för säker kommunikation av säkerhetsklassificerad information

Publicerat av: Redaktionen

Nato Communications and Information Agency (NCIA) har beställt ytterligare enheter av mobilkrypteringssystemet Sectra Tiger från det internationella cybersäkerhets– och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B).

Nato beställer lösning från Sectra för säker kommunikation av säkerhetsklassificerad informationNCIA har också förlängt supportavtalet med Sectra i ytterligare fem år. 

– Nato har använt Sectras lösningar för avlyssningssäker kommunikation i många år och vi har samarbetat med alliansen i över 20 år. Vi är hedrade över att fortsatt få förtroendet att säkerställa utbytet av säkerhetsklassificerad information. Det är mycket viktigt för våra kunder att upprätthålla sin digitala suveränitet och denna order bekräftar att vår Sectra Tiger-lösning uppfyller de höga signalskyddskraven som uppgiften medför, säger Jeroen de Muijnck, chef för Sectra Communications BV.

Sectra Tiger är en kvantsäker mobilkommunikationslösning som används av ett stort antal organisationer i många Nato- och EU-länder. Besök Sectras webbplats för att läsa mer om våra godkända lösningar.

Jeroen de Muijnck fortsätter: – Vi ser fram emot att vidareutveckla samarbetet och fortsätta stödja organisationen med produkter som skyddar säkerhetsklassificerad information och på så sätt förbättra den effektiva digitala kommunikationen mellan olika Nato-företrädare.

Ordern på Sectra Tiger-enheterna och förlängningen av supportavtalet undertecknades under det fjärde kvartalet av Sectras räkenskapsår 2023/2024.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>