Röntgen Halland moderniseras med mobil teknik
Hem TEKNIK Röntgen Halland moderniseras med mobil teknik

Röntgen Halland moderniseras med mobil teknik

Publicerat av: Redaktionen

Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa har idag tagit beslut om en mobil lösning för röntgenverksamheten i Halland.

Verksamheten kommer under nästa år att introducera en mobil röntgenmaskin som ersätter den föråldrade röntgenutrustningen i Hylte och kan därmed utöka röntgenutbudet till Laholm

– Med den mobila röntgenmaskinen kan vi säkerställa att alla invånare i Halland har tillgång till lung- och skelettröntgenundersökningar i sin hemkommun. Detta är ett steg framåt för att upprätthålla och förbättra vården för våra patienter, säger Bengt Kjellgren (M) ordförande i driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa.

En mobil röntgenapparat, som väger cirka 3,5 kilo, är en flexibel lösning som kan transporteras med bil och ger därmed möjlighet att genomföra röntgenundersökningar på fler platser än idag. Med den mobila utrustningen kommer Röntgen Halland att fortsatt utföra undersökningar på Vårdcentralen Hylte, samt börja utföra undersökningar på Vårdcentralen Laholm. I och med detta kan röntgenundersökningar genomföras i alla halländska kommuner.

Röntgen Halland moderniseras med mobil teknik– Den här förändringen kommer göra vår röntgenverksamhet mer tillgänglig för hallänningarna. Att kunna erbjuda röntgen direkt i patientens närmiljö är en viktig del i vår strävan mot en mer nära vård, förklarar Malin Karlsson (S), andre vice ordförande i driftnämnden.

Beslutet om den mobila röntgenmaskinen fattades idag av driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa. Införandet av mobil röntgen sker i början av nästa år då även den befintliga röntgenutrustningen på Vårdcentralen Hylte monteras ned.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>