HealthTextiles presenterade innovativt patenterat tyg på UPPSTART 2024
Hem NYHETERE-HÄLSA HealthTextiles presenterade innovativt patenterat tyg på UPPSTART 2024

HealthTextiles presenterade innovativt patenterat tyg på UPPSTART 2024

Publicerat av: Redaktionen

Den 10 april 2024 samlades entreprenörer, investerare och teknikentusiaster på Uppsala Slott för det årliga evenemanget UPPSTART 2024.

En av de inbjudna deltagarna var Gävleföretaget HealthTextiles, vars grundare och ägare Tomas Persson, pitchade inför en publik på över 120 personer, framförallt investerare.

UPPSTART, som firade sitt tionde år, har etablerat sig som en betydande plattform för teknikstartups att träffa investerare och expandera sina nätverk, både inom Sverige och internationellt.

Med över 100 investerare närvarande hade 25 entreprenörer möjligheten att presentera sina idéer och innovationer inför en kvalificerad publik, med förhoppningen om att säkra investeringar till sina företag.

Under kvällen fick 25 startups chansen att leverera en kort, intensiv pitch på scenen inför investerarna. Dessa företag representerade olika sektorer, från AI till healthtech och impact. Mellan presentationerna var det frågestund och möjligheter till nätverkande.

Urvalskriterierna för de inbjudna företagen var att de aktivt söker kapital i tidigt s.k. Seed- eller Series A-stadie och har produkter med fokus på AI, healthtech eller Impact. Det innebär att ett företag, i tidig utvecklingsfas, söker extern finansiering för att driva sin verksamhet framåt. Seed-stadiet innebär att företaget söker kapital för att utveckla sin affärsidé, medan Series A-finansiering kommer senare, när företaget har en fungerande produkt och vill skala upp sin verksamhet.

HealthTextiles presenterade innovativt patenterat tyg på UPPSTART 2024

Grundaren av UPPSTART, Jason Dainter inledde kvällen med att visa bilder från det första digitala pandemianpassade evenemanget, en storskalig teknikkonferens med över 1400 deltagare. Allt med samma underliggande mål: att hjälpa tekniska startups att möta investerare. Genom åren har UPPSTART hjälpt tusentals tech startups att träffa aktiva investerare i Sverige och runt om i världen.

– Feedbacken från årets evenemang har strömmat in, både från startups och investerare som säger att de hittat bra matchningar, säger Jason Dainter.

Ett exempel på framgångsrik finansiering genom UPPSTART är WeHype, som säkrade sin första investering på evenemanget 2016 och sedan dess har expanderat till att generera 150 miljoner kronor i intäkter och etablera närvaro både i Uppsala och New York.

– Vi är både stolta och hedrade över att återigen bli invalda att pitcha HealthTextiles på UPPSTART, berättar Tomas Persson. Särskilt viktigt för oss eftersom vi håller på med en pågående nyemission där vi nyligen fick in en ledande kvinnlig affärsängel som investerare. Just nu förbereder vi även marknadsetablering i Sverige och även utomlands, med naturligt antibakteriella menstrosor i vårt patenterade TorTex-tyg. Det sker med fokus på kvinnohälsa tillsammans med vår exklusiva kund Monthly of Sweden för menstrosor.

Med Uppsala kommun som en långsiktig partner och med sådana positiva resultat från UPPSTART ser framtiden ljus ut för HealthTextiles och andra innovativa företag. Dessa möten och nätverksmöjligheter kan visa sig vara avgörande för många startups, särskilt i en osäker ekonomisk tid.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>