Vi möter Mats Thulin som är VD och grundare av X-Force.
Hem HÄLSA Vi möter Mats Thulin som är VD och grundare av X-Force

Vi möter Mats Thulin som är VD och grundare av X-Force

Publicerat av: Redaktionen

X-Force, är en världsunik svensk uppfinning, träningsmaskinen som ökar den negativa belastningen mekaniskt med 40%. Du tränar betydligt kortare tid med större effekt och med ett garanterat bättre resultat”

 Thulin är en framgångsrik entreprenör och affärsman som haft nyckelpositioner i flera företag inom fitnessbranschen sedan 1981.

Han har tillsammans med partners ägt och drivit nästan 130 fitnesscenter i hela Skandinavien och följt utvecklingen av alla slags styrkemaskiner under alla dessa år och med den kunskapen skapadade Thulin X-Force.

En helt ny era inom styrketräningsutrustning.

Vi möter Mats Thulin som är VD och grundare av X-Force.Tanken bakom X-Force är enkel, att skapa en extra negativ belastning, genom att luta viktstapeln 45 grader i den positiva rörelsen, för att leverera 40% tyngre negativ belastning.

X-Force är privatägt med huvudkontor i Stockholm och tillverkningen av maskinerna finns i Lidköping.

Maskinerna har sålts både i Europa, Nordamerika, Asien och Mellanöstern. I Sverige finns X-Force i Stockholm, Norrköping, Lidköping och Linköping. Gymmet i Norrköping är ett av Europas största anläggningar.

 The Concept 3-1-5

Maskinerna har en radikalt annorlunda konstruktion som gör dem unika. Man tränar med dessa tre faser (koncentrisk, statisk och excentrisk) och träningen ska vara progressiv.

Lyft vikten under 3 sekunder, 1 sekund statiskt, sänk vikten under 5 sekunder.

Negativ träning ger positivt resultat.

Negativ (excentrisk) träning gör ett djupare ingrepp i muskeln och kräver längre återhämtningstid efter passen, vilket gör att du inte behöver träna så ofta, men ger ändå ett bättre resultat. Träningspasset tar max en halvtimme. Om man tränar på rätt sätt så orkar man bara ett pass i veckan.

Excentrisk träning förbättrar både styrka och muskler snabbt. Träningsresultaten blir bättre och tidsinsatsen är betydligt mindre.

Styrketräning är den viktigaste fysiska motionen tillsammans med konditionsträning. Lägg till bra proteinrik mat.

Vi möter Mats Thulin som är VD och grundare av X-Force.

Mats Thulin som är VD och grundare av X-Force

Det är lugn stämning med dämpad belysning med spa-känsla på gymmet i Stockholm. En positiv upplevelse.

Gymmet erbjuder mer än styrketräning med X-Force maskiner, här finns även andra träningsformer såsom konditionsträning och gruppträning samt fria vikter. Det finns också en relaxavdelning med pool och bastu. Efter träningspasset kan man ta en kaffe i loungen.

Här bokar man tid för en gratis provträning med personlig tränare för att lära sig teknik och maskiner. Resultaten kommer snabbt.

”Alla behöver träna och det här är ett väldigt effektivt sätt, säger Thulin.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>