VR ger vårdpersonal bättre kunskap om handhygien
Hem NYHETERE-HÄLSA VR ger vårdpersonal bättre kunskap om handhygien

VR ger vårdpersonal bättre kunskap om handhygien

Publicerat av: Redaktionen

Åtta av tio vårdanställda vill förbättra sin handhygien när de är i tjänst och lika många önskar mer kunskap och praktisk erfarenhet kopplat till handhygien.

I ett led att möta deras behov erbjuder Tork en innovativ och interaktiv utbildning: Tork VR Clean Hands Training and Education.

Utbildningen är kostnadsfri och tillgänglig för all vårdpersonal.
Utmanande att följa regler för handhygien

VR ger vårdpersonal bättre kunskap om handhygienSjukvårdspersonal exponeras för många smittämnen under dagen, exempelvis genom nära kontakt med patienter och genom interaktion med ytor så som dörrhandtag, sängräcken och patientbadrum. Samtidigt kan det vara utmanande att följa reglerna för handhygien och åtta av tio vårdanställda skulle vilja förbättra sin handhygien när de är i tjänst. Lika många önskar få mer praktisk erfarenhet av förbättrade hygienrutiner. Därtill finns ett växande behov av att implementera fler hållbara, tillgängliga och skalbara hygienprocedurer.

Innovativ VR-utbildning

Som ett svar på det ökade behovet av kunskap om handhygien presenterar Tork den kostnadsfria utbildningen Tork VR Clean Hands Training and Education.

Utbildningen ges i form av ett roligt och interaktivt spel som har utvecklats särskilt för att göra handhygienträning mer engagerande och inspirerande. Genom ett antal verkliga situationer får vårdpersonal möjlighet att träna på vart och ett av WHO’s fem moment för handhygien – med sina egna händer. Den virtuella verkligheten är både stimulerande och effektiv när det kommer till att förändra beteenden.

Forskning visar att vi bara minns 10 % av det vi läser, 20 % av det vi hör och 30 % av det vi ser. När vi utför eller simulerar en handling kommer vi ihåg upp till 90 %.1

–    Korrekt utförd handhygien anses vara ett av de viktigaste sätten att förhindra och kontrollera infektioner inom vården. Vår utbildning, som grundar sig på WHO’s fem moment för handhygien, hjälper vårdpersonal att träna på och förbättra vart och ett av dessa kritiska moment. Det är vi stolta över, säger Rebecca Wendel, Varumärkeschef på Tork.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>