AI-satsande Dimh formar framtida trender inom digital hälsa
Hem AI AI-satsande Dimh formar framtida trender inom digital hälsa

AI-satsande Dimh formar framtida trender inom digital hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Genom nya initiativ säkerställer Dimh att man tar vara på potentialen i den senaste AI-utvecklingen.

Med helt nya möjligheter i sikte tar man nu en aktiv roll i att utforska hur tekniken kan användas i hälsofrämjande syften.

AI-satsningen möjliggörs av Dimhs nya tillhörighet inom byBrick, som tog över bolagets verksamhet tidigare i år.

Jacob ”Jake” Bergdahl har rollen Head of AI hos byBrick och har länge varit aktiv inom AI-området som bland annat författare, föreläsare och skapare av open source-bibliotek. Nu omfattar hans arbetsuppgifter även att stötta Dimh i deras AI-resa.

– Hur AI kommer att påverka och kunna förbättra samhället är ett område jag verkligen brinner för och som många av mina föreläsningar handlar om. Dimhs målsättning att genomföra meningsfull digitalisering med människan i centrum är därför en match made in heaven för mig, säger Jacob Bergdahl.

AI-tekniken öppnar även för helt nya sätt att jobba med spelifiering, ett av Dimhs kärnområden.

Exempelvis kan applikationer dynamiskt anpassa sin svårighetsgrad eller sina belöningssystem och erbjuda revolutionerande möjligheter till personifiering – att automatiskt anpassa innehållet i digitala applikationer till varje unika användares behov och preferenser.

– På samma sätt som Sverige gick igenom en digitaliseringsvåg förra decenniet befinner vi oss nu i en ny våg till följd av utvecklingen inom AI och stora språkmodeller, LLMer. Det är en mycket kapabel teknik med bred kompetens som ligger till grund för populära tjänster som ChatGPT, berättar Jacob Bergdahl.

Ett första projekt har redan inletts för att undersöka möjligheten att både lära ut och utvärdera språkkunskaper med hjälp av LLM-tekniken. Dimhs teknikchef Erich Schöll är förväntansfull över de nya möjligheter som öppnas.

AI-satsande Dimh formar framtida trender inom digital hälsa

Jacob Bergdahl

– På Dimh har vi alltid varit snabba med att omfamna ny teknik. I vår produkt Divertini använder vi till exempel AR-glasögon med eye-tracking för att distrahera, lugna och minska smärtan hos barn inom vården. Med AI får vi nu fler verktyg och möjlighet att skapa helt nya användarupplevelser och koncept framöver, konstaterar Erich Schöll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>