Årets rosa bandet-stickning är här – stöd kampen mot bröstcancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Årets rosa bandet-stickning är här – stöd kampen mot bröstcancer

Årets rosa bandet-stickning är här – stöd kampen mot bröstcancer

Publicerat av: Redaktionen

Efter förra årets succé med Rosa bandettröjan, har nu årets rosa stickning kommit inför bröstcancermånaden.

Miss Svensson och Bröstcancerförbundet har tagit fram 2 olika stickpaket– en bred sjal med muddar som blir en kort omlott-tröja och en lång halsduk i samma mönster.

Stina Svensson, grundare till Miss Svensson, står bakom designen till årets modeller som fått namnen Katrin och Emilia efter en väninna från grundskolan som behandlats för bröstcancer och hennes dotter. Tröjorna stickas i rosa garn av finaste Baby Alpacka. För varje stickpaket går mellan 70 och 170 kronor till kampen mot bröstcancer.

Årets rosa bandet-stickning är här – stöd kampen mot bröstcancer

Vi presenterar årets rosa bandettröja

– Katrin och jag har känt varandra sedan 1:a klass. För några år sedan drabbades hon av bröstcancer, vilket såklart var en väldigt jobbig period för alla runt henne, inte minst för familjen. Att få bidra med pengar till forskning mot bröstcancer på det här engagerande och lustfyllda sättet känns så bra, säger Stina Svensson.

Årets rosa bandet-stickning finns i två modeller, ett långt och brett ”band” som bildar en omlott-tröja när muddar sys på i varje ände, och en lite smalare lång halsduk i samma flätmönster. Garnet som ingår är rosa Baby Alpacka, ett varmt och mjukt garn, helt jämförbart med kashmir.

– Vi är väldigt stolta över samarbetet med Miss Svensson och att vi nu fortsätter och utvecklar Rosa bandet-stickningen. Nu vill vi se hela Sverige sticka i kampen mot bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.

Modellen Katrin stickas som en bred sjal i flätstickning, antingen på rundsticka eller vanliga stickor. Om du syr på muddar i varje ände använder du sjalen som en tröja som du kan korsa framtill eller baktill, eller så har du den som en skön sjal bara. Du väljer längd efter storlek och priset varierar mellan 1150–1500 kronor.

Emilia är en lång halsduk i samma flätmönster som Katrin, om du vill ha en lite enklare stickning. Här finns bara en storlek för priset 625 kr, men du köper enkelt till extra nystan om du vill ha halsduken ännu längre.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>