Tietoevry presenterar två nya produkter för framtidens vård – effektivare och bättre sjukvård för alla
Hem NYHETERE-HÄLSA Tietoevry presenterar två nya produkter för framtidens vård – effektivare och bättre sjukvård för alla

Tietoevry presenterar två nya produkter för framtidens vård – effektivare och bättre sjukvård för alla

Publicerat av: Redaktionen

Tietoevry presenterar nu banbrytande produkter för en effektivare och bättre hälso- och sjukvård.

Lifecare Open Platform är baserad på openEHR och samlar all patientinformation på ett ställe.

Tietoevry presenterar två nya produkter för framtidens vård – effektivare och bättre sjukvård för allaLifecare Data Platform samlar fragmenterad vård-, omsorgs- och organisationsdata och skapar helt nya möjligheter för forskning och nya AI-lösningar.

IT-systemen inom vården bygger idag nästan uteslutande på universallösningar och proprietär vårddata. Tietoevry använder sig i stället av modulära, interoperabla produkter byggda på öppna standarder som kompletterar befintliga system och möjliggör ett verksamhetsanpassat arbetssätt och datadriven vård, vilket förbättrar patientnyttan på ett kostnadseffektivt sätt.

Lifecare Open Platform – förverkligar stora som små idéer i vården

Idag är det krävande att få en helhetsbild av en patients historik eftersom data och information är utspritt på en rad olika system med proprietär data. Baserad på openEHR kompletterar Lifecare Open Platform befintliga vårdsystem och samlar relevant patientinformation på ett och samma ställe. Genom så kallade low-code-verktyg kan sedan plattformen skräddarsys för att passa specifika vårdbehov och arbetsflöden. Tack vare Lifecare Open Platform finns det således äntligen ett verktyg för att snabbt förverkliga såväl stora som små idéer i vården.

– För oss innebär Lifecare Open Platform att vi snabbt och effektivt kan utveckla lösningar för skräddarsydda behov genom att dra nytta av befintlig information och patientdata. På så sätt skapar vi en effektivare och bättre vård för alla, säger Helena Vramming, Tietoevry Care.

Lifecare Data Platform – data för insikter och bättre vård

I stort sett all vård-, hälso- och organisationsdata finns idag utspridd i olika system, vilket gör att utmaningen med att analysera hälsodata för bland annat forskning och verksamhetsstyrning är enorm. Nya Lifecare Data Platform samlar stora och komplexa datamängder från olika källor, såsom journalsystem, laboratoriesystem med mera, och möjliggör bearbetning för forskning, sjukdomsdiagnostik, datadrivna AI-lösningar och andra vårdförbättrande åtgärder.

Finland har kommit betydligt längre än Sverige i arbetet med denna typ av lösningar, och på Helsingfors Universitetssjukhus utvecklas det exempelvis en AI-baserad modell för att snabbt kunna upptäcka och diagnostisera ovanliga och sällsynta sjukdomar.

– Tack var Lifecare Data Platform kan nu sjukvården äntligen dra nytta av all befintliga data och skapa nya vårdförbättrande lösningar som fullt ut utnyttjar kraften och möjligheterna med AI, säger Anders Jönebratt, Tietoevry Care.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>