Capitainer etablerar sig på den afrikanska marknaden genom strategiskt partnerskap med Lasec®
Hem MEDICINTEKNIK Capitainer etablerar sig på den afrikanska marknaden genom strategiskt partnerskap med Lasec

Capitainer etablerar sig på den afrikanska marknaden genom strategiskt partnerskap med Lasec

Publicerat av: Redaktionen

Capitainer, ett ledande svenskt medtech-bolag specialiserat på avancerade lösningar för egenprovtagning, har ingått ett distributionsavtal med Lasec, en framstående sydafrikansk leverantör av leverantör av produkter för forskning och diagnostik.

Detta partnerskap är betydelsefullt eftersom det, genom att nyttja Lasec:s etablerade logistik- och marknadskapacitet, utökar Capitainers distributionsnätverk över den afrikanska kontinenten.

Genom strategiska initiativ för att öka tillgången till avancerad hälsoteknik strävar Capitainer efter att förbättra vårdsleveransen över hela Afrika – en region med snabbt växande vårdbehov.

Lasec har över 75 års erfarenhet av att tillhandahålla pålitliga lösningar till laboratorier och forskningsinstitutioner över hela kontinenten. Genom detta samarbete kan Capitainer strategiskt positionera sig som en ledare på den växande hälsovårdsmarknaden.

Distributionsavtalet inkluderar registrering av Capitainers produkter hos lokala myndigheter, vilket ger Capitainer tillgång till den växande afrikanska marknaden. Logistiken för distribution och registrering via Lasec kommer att förenkla processerna för lokala kunder och stora stiftelser verksamma på den afrikanska kontinenten, med vilka Capitainer redan har etablerade relationer. Lasec har dessutom faciliteter för att sätta ihop kit för distansprovtagning och kan erbjuda heltäckande tjänster för decentraliserade diagnostiska insatser baserade på Capitainers produkter.

”Vi är glada över att samarbeta med Lasec, vars expertis och omfattande nätverk i Sydafrika och Afrika i stort är avgörande för vår expansionsstrategi. Detta partnerskap är ett stort steg i vårt engagemang för att förbättra hälso- och sjukvårdsstandarderna i hela Afrika med våra innovativa produkter”, säger Mikael Ström, affärsutvecklingschef på Capitainer.

Capitainer etablerar sig på den afrikanska marknaden genom strategiskt partnerskap med Lasec®

”Samarbete med Capitainer är i linje med vårt uppdrag att introducera högkvalitativa, innovativa vårdslösningar på den afrikanska marknaden. Vi är glada över att var en del i detta initiativ som har potential att medföra betydande hälsoförbättringar i de samhällen vi arbetar med”, säger Michael Furneaux, vd på Lasec.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>