Positivt CHMP-utlåtande för risankizumab (Skyrizi) för behandling av vuxna med måttlig till svår ulcerös kolit
Hem MEDICINTEKNIK Positivt CHMP-utlåtande för risankizumab (Skyrizi) för behandling av vuxna med måttlig till svår ulcerös kolit

Positivt CHMP-utlåtande för risankizumab (Skyrizi) för behandling av vuxna med måttlig till svår ulcerös kolit

Publicerat av: Redaktionen

AbbVie meddelar att europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för humanläkemedel (CHMP) rekommenderar godkännande av risankizumab (Skyrizi) för behandling av vuxna patienter med måttlig till svår ulcerös kolit med otillräckligt behandlingssvar på, förlorat behandlingssvar eller intolerans mot konventionell behandling eller en biologisk behandling.

Utlåtandet avser en induktionsdos på 1200 mg som ges intravenöst följt av en underhållsdos på 180 mg alternativt 360 mg som ges subkutant, utifrån individuell patientbedömning.

Europeiska kommissionens finala beslut förväntas under tredje kvartalet 2024.

Positivt CHMP-utlåtande för risankizumab (Skyrizi) för behandling av vuxna med måttlig till svår ulcerös kolitCHMP-utlåtandet är baserat på data från två fas III-studier, INSPIRE (induktionsstudie) samt COMMAND (underhållstudie). Den första studien utvärderade risankizumab med en induktionsdos på 1200 mg som administrerades intravenöst vid vecka 0, 4 och 8. I den andra studien randomiserades de patienter som hade svarat på induktionsbehandlingen till antingen 180 mg alternativt 360 mg subkutan underhållsbehandling med risankizumab i ytterligare 52 veckor. Säkerhetsprofilen för risankizumab i båda studierna överensstämde med den redan kända studerade säkerhetsprofilen, utan några nya rapporterade säkerhetssignaler.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>