Doktor24 första digitala vårdgivare att gå med vinst
Hem NYHETERE-HÄLSA Doktor24 första digitala vårdgivare att gå med vinst

Doktor24 första digitala vårdgivare att gå med vinst

Publicerat av: Redaktionen

Nu står det klart att den digitala vårdgivaren Doktor24 kommer att rapportera positivt resultat för helåret 2023.

Bolaget nådde en tillväxt under året på 20 procent med en omsättning som uppgick till 238 MSEK.

Doktor24, som grundades 2017, består idag av två affärsområden, digital vård samt vaccinationer & hälsotester, där vaccinationsaffären nu står för över hälften av intäkterna med en omsättning på 127 MSEK, en ökning med 38 procent under året.

Under 2021 fattades beslut om att dela upp vård- och teknikverksamheterna i två helt fristående bolag där teknikdelen idag drivs av det tidigare systerbolaget Platform24, samt att ta vårdverksamheten till lönsamhet. När nu 2023 sammanfattas är Doktor24 den första nätläkare som rapporterar svarta siffror.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan visa både positivt resultat och kassaflöde, säger Daniel Kernell, VD och medgrundare till Doktor24. Resan från start-up till lönsamhet har stundtals varit mycket utmanande och krävt uthållighet och fokus, vilket har gett resultat och vi står idag starkare på två ben inom både digital vård och vaccination, säger Daniel Kernell.

2020 inledde Doktor24 ett samarbete med Apoteket AB och samma år köpte Doktor24 upp Adxto Cares vårdbolag för vaccinationstjänster. Idag har Doktor24 över 70 vaccinationsmottagningar över hela landet. De flesta finns i Apotekets butikslokaler men bolaget har även startat upp ett mindre antal fristående vaccinationsställen som kan avlasta och erbjuda tillgänglighet vid högsäsong för vaccinationer. Trots lågkonjunktur och kärva tider för många hushåll växer vaccinationsmarknaden kraftigt. Totalt öppnade Doktor24 18 nya mottagningar under 2023 och kommande kvartal kommer ytterligare sju mottagningar öppnas.

– Jag tror att allt fler i dessa tider prioriterar hälsa och att skaffa sig ett vaccinskydd, samtidigt som en rad nya vaccin utvecklas Omsättningsmässigt är vaccin idag vår största verksamhet med en 38 procentig tillväxt under året och vi har lyckats ta marknadsandelar på en växande marknad. Vi ser att kunder uppskattar möjligheten att vaccinera sig i anslutning till apotek, och vi fokuserar nu på att utveckla nya innovativa tjänster med Apoteket för att bidra till ett liv i hälsa och avlasta den offentliga vården, säger Daniel Kernell, VD på Doktor24.

Doktor24 första digitala vårdgivare att gå med vinst

Daniel Kernell, VD på Doktor24

– Vi har en tuff resa bakom oss men resultatet har varit över förväntan, vi har haft en tillväxt för de privatfinansierade vaccinationerna om 55 procent, säger Andreas Winqvist, affärsområdeschef för vaccinationer på Doktor24. Jag är också väldigt nöjd med att vi även får möjlighet att hjälpa allt fler regioner med viktiga vaccinationsuppdrag, i VGR har vi till exempel ett avtal för vaccination som löper 2+2 år till ett värde för hela regionen som kan uppgå till 1 miljard, säger Andreas Winqvist.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>