IT-konsultbolaget House of Test vill lyfta personalens fysiska och mentala hälsa genom samarbete med Gympak
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA IT-konsultbolaget House of Test vill lyfta personalens fysiska och mentala hälsa genom samarbete med Gympak

IT-konsultbolaget House of Test vill lyfta personalens fysiska och mentala hälsa genom samarbete med Gympak

Publicerat av: Redaktionen

Stillasittande, stress och det allmänna vardagspusslet är kända problem som påverkar hälsan negativt.

Många människor har svårt att hitta tid för träning och prioriterar ofta bort den.

IT-konsultbolaget House of Test vill ändra på detta genom ett nytt samarbete med health-tech-företaget Gympak.

Det Lund-baserade företaget som även har kontor i Göteborg, Linköping och Schweiz, har drygt 60 anställda som hjälper sina kunder med specialistkompetens inom Test & QA. Arbete framför datorn och ett allmänt stillasittande är en stor del av vardagen, vilket ofta leder till hälsoproblem. Detta är något som Sebastian Thuné, VD i syd, vill åtgärda genom samarbetet med Gympak.

IT-konsultbolaget House of Test vill lyfta personalens fysiska och mentala hälsa genom samarbete med Gympak

”Våra kollegor är vår största tillgång och vi vill göra allt för att bidra till deras välmående,” säger Sebastian Thuné.

Alla anställda har fått ett klädespaket från Gympak och kontoren kommer att utrustas med enklare träningsredskap. Dessutom får alla anställda tillgång till Gympaks app, som innehåller både fysisk och mental träning, oavsett var de befinner sig i världen.

Mental och Fysisk Hälsa i Fokus

”Paketen med kläder, eller ’gympapåsen’ som vi kallar det, är otroligt smidiga och lätta att ta med sig på både affärsresor och semestrar. De innehåller allt man behöver för att få till en effektiv träning, oavsett om det är tung, lätt, lång eller kort,” säger Johan Magnusson, VD för bolagets Göteborgsregion. ”Vi vill uppmuntra alla till att kunna röra på sig, oavsett om det är arla morgon, över lunchen, efter jobb eller på semestern.”

 

House of Test har bedrivit konsultverksamhet i över 20 år och har alltid investerat tillbaka i personalen. ”Jag är övertygad om att vi inte bara pratar om hur viktiga våra anställda är, utan vi lever det också. Vi gör alltid vårt bästa för att främja både trivsel och hälsa,” säger Sebastian.

Från och med maj kommer alla anställda att kunna använda Gympaks app, som innehåller över 200 träningsvideor. Inom kort lanseras även en sektion för mental hälsa, med syfte att hjälpa kollegorna efter en arbetsdag, förbereda dem inför kommande utmaningar, eller bara ge positiva och engagerande vibbar några minuter på morgonen.

”Gympaks totala erbjudande passar oss perfekt. Vardagsmotion är något vi i allra högsta grad vill uppmuntra till, vi vill inspirera kollegor att ta hand om sig själva, både fysiskt och mentalt,” avslutar Johan Magnusson.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>