Gravidappens grundare utses till Årets Tech-mama
Hem APP Gravidappens grundare utses till Årets Tech-mama

Gravidappens grundare utses till Årets Tech-mama

Publicerat av: Redaktionen

Baby Journey har blivit en populär följeslagare för gravida och småbarnsföräldrar i Sverige.

Nu står det klart att appens grundare, och influencern, Michaela Forni får pris som “Årets Tech-mama” för hon förbättrar och förenklar livet för blivande och nyblivna föräldrar med digitala plattformar och verktyg.

Gravidappens grundare utses till Årets Tech-mama

Michaela Forni – Årets Tech-mama

Bland de andra pristagarna i Årets Mama finns även Sara Wimmercranz, Pernilla Wahlgren och Nour El-Refai.

Baby Journey grundades 2020 av Michaela Forni, Damon Foroozesh och Timothy Forni, och har sedan dess varit både lönsamma och haft en snabb tillväxt. Idag når appen 9 av 10 gravida kvinnor i Sverige som söker sig till Baby Journey för stöd, inspiration och vägledning under graviditeten och småbarnsåren.

Så sent som i februari i år meddelade appen även att man lanserar i Norge med siktet inställt på att bli störst i Europa. Att grundaren Michaela Forni nu prisas som Årets Tech-mama ser hon som ett kvitto på att digitala verktyg och plattformar som Baby Journey behövs samtidigt som hon välkomnar fler kvinnor till tech.

– Tech och digital produktutveckling ger möjligheter att utveckla skalbara produkter som både är ett digitalt stöd för individen, såsom att de förbättrar kvinnohälsan på ett bredare plan. Ett område som historiskt sett inte prioriterats. Därför är det viktigt att fler bolag likt Baby Journey skapas och utvecklas. Att vi är en teknisk produkt möjliggör att vi kan nå fler och skapa bättre förutsättningar för blivande och nyblivna föräldrar, berättar Michaela Forni i samband med att hon tar emot priset.

“Årets mama” är en prestigefylld utmärkelse som årligen delas ut för att uppmärksamma och hylla mammor som inspirerar och gör skillnad. Utmärkelsen har delats ut sedan 2004 och bakom står Bonnier-ägda tidningen Mama. I år firar Årets Mama 20 år och Michaela Forni är en av de 6, och kammar hem titeln Årets Tech-mama. Bland vinnarna har hon sällskap av bland andra investeraren Sara Wimmercranz, Pernilla Wahlgren och Nour El-Refai.

– Som gravid och nybliven förälder går man igenom tusentals känslor varje dag. Efter min första graviditet insåg jag att behovet av en plattform som tryggar en är otroligt stort. Därför skapade vi Baby Journey, en digital bästa vän som guidar en in i det nya livet med barn, avslutar Michaela Forni.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>