Hudcancerdiagnostikbolaget AI Medical Technology har utsett Emil Billbäck, VD för Bonesupport och Peter Löwendahl, regulatorisk och reimbursement-expert inom Medtech till sin styrelse
Hem NYHETERCANCERVÅRD Hudcancerdiagnostikbolaget AI Medical Technology har utsett Emil Billbäck, VD för Bonesupport

Hudcancerdiagnostikbolaget AI Medical Technology har utsett Emil Billbäck, VD för Bonesupport

Publicerat av: Redaktionen

 AI Medical Technology, utvecklare av Dermalyser, ett smartphone-baserat supportverktyg som kan diagnostisera hudcancer med högre känslighet och specificitet jämfört med utbildade hudläkare, har utsett två nya nyckelpersoner till sin styrelse.

Emil Billbäck har som VD för det mycket framgångsrika bolaget BoneSupport lett bolagets snabba kommersialisering av sin banbrytande ortobiologiska plattform, med en resulterande ökning av  aktiekursen på över 800% under de senaste fem åren.

Christoffer Ekström, VD för AI Medical Technology, kommenterar utnämningen av Billbäck: ”Att Billbäck ansluter sig till oss är en tydlig bekräftelse på att det hårda arbete vi lägger ner för att rädda patienters liv med Dermalyser inte bara ger en samhällsnytta, utan också adresserar en stark kommersiell potential. Billbäck kommer att vara en mentor för mitt team och vägleda min personliga utveckling från en FoU-VD till en kommersiell sådan. BoneSupport är ett mycket innovativt företag som förvandlar en föråldrad vårdstandard inom ortopedisk kirurgi. På AI Medical Technology har vi för avsikt att följa en liknande väg med en strävan efter att Dermalyser ska förbättra och ersätta nuvarande arbetsflöden för melanomdiagnos.”

Hudcancerdiagnostikbolaget AI Medical Technology har utsett Emil Billbäck, VD för Bonesupport och Peter Löwendahl, regulatorisk och reimbursement-expert inom Medtech till sin styrelse

Emil Billbäck, VD för Bonesupport

Den andra nya medlemmen i AI Medical Technologys team är Peter Löwendahl. Som innehavare av över 15 olika roller inom dataskydd och som ansvarig för regelefterlevnad kommer Löwendahls arbete på AI Medical Technology att fokusera på regulatoriskt godkännande för Dermalyser, samt att säkra re-imbursement.

”Både godkännande och reimbursement är avgörande för vårt företag”, säger Ekström. ”Vi har en häpnadsväckande teknik med ett unikt värdeerbjudande och även en fantastisk feedback från användarna. Vårt nästa steg är att se till att vi är helt kompatibla med en robust ersättningsmodell som finns på plats inför en framgångsrik marknadslansering.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>