Kontigo Cares e-hälsoplattform Previct Alkohol närmar sig CE-certifiering under MDR
Hem MEDICINTEKNIK Kontigo Cares e-hälsoplattform Previct Alkohol närmar sig CE-certifiering under MDR

Kontigo Cares e-hälsoplattform Previct Alkohol närmar sig CE-certifiering under MDR

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Care (publ) meddelar idag att bolaget nått en viktig milstolpe på vägen mot CE-certifiering under den nya EU förordningen för medicintekniska produkter, MDR.

Granskningen av den samlade tekniska dokumentationen är slutförd och godkänd.

Ulrika Giers, VD för Kontigo Care säger:

Kontigo Cares e-hälsoplattform Previct Alkohol närmar sig CE-certifiering under MDR”Efter intensivt och fokuserat arbete så har vi nu nått en mycket viktig milstolpe på vår väg mot CE-certifiering under MDR. Granskningen av den tekniska dokumentationen är klar och vi har fått väldigt fin respons från vår Notified Body. Kontigo Care har haft en tydlig målsättning och har trots den förlängda övergångstiden till MDR valt att följa sin plan vilket nu gett resultat. Det nya regelverket innebär att det ställs betydligt tuffare krav, speciellt för medicinteknisk mjukvara. Att den tekniska dokumentationen för Previct Alkohol nu fått klartecken känns därför fantastiskt och är ett bevis på att Kontigo Care har ett mycket kompetent team.

Att vi redan nu har tagit de stora kostnaderna för övergången till MDR och CE-certifieringen av Previct Alkohol som en medicinteknisk mjukvara stärker vår konkurrensposition och gör att vi står rustade för tillväxtmöjligheter. Övergången till MDR möjliggör också att vi även fortsättningsvis kan vidareutveckla vår e-hälsoplattform. Vi kan nu blicka framåt mot utveckling både inom Sverige och utanför Sveriges gränser.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>