PIFFLs hittills nordligaste boxar är nu på plats för att sprida rörelseglädje och gemenskap i Gällivare
Hem HÄLSA PIFFLs hittills nordligaste boxar är nu på plats för att sprida rörelseglädje och gemenskap i Gällivare

PIFFLs hittills nordligaste boxar är nu på plats för att sprida rörelseglädje och gemenskap i Gällivare

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan invånare och besökare i Gällivare hitta PIFFL på 4 platser inom kommunen tack vare Sparbanken Nord & Gällivare Kommun.

PIFFLs aktivitetsboxar kommer att finnas vid Mariaskolan, Sjöparken och intill skolorna i Puoltikasvaara och Hakkas.

“Det känns roligt att kunna öka möjligheterna till spontanaktiviteter och bidra till att förbättra den fysiska aktiviteten hos våra innvånare och besökare.

I samarbete med Sparbanken Nord har vi valt att satsa på PIFFL och vi hoppas att det blir ett mycket populärt och uppskattat koncept i Gällivare” säger Robert Nilsson, avdelningschef på Ungdom, fritid och kulturförvaltningen hos Gällivare kommun.

PIFFLs hittills nordligaste boxar är nu på plats för att sprida rörelseglädje och gemenskap i GällivarePIFFL möjliggör ökad tillgång till rörelse och gemenskap

PIFFL är en aktivitetsbox och tjänst för sport och fritid som aktiverar våra uterum så som näridrottsplatser, parker och aktivitetsytor. Genom PIFFLs app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Satsar på god hälsa och välmående

“Vi ser att idrott skapar rörelseglädje och gemenskap samt lägger grunden för god hälsa och välmående. Aktivitetsboxarna möjliggör att fler kan delta i fysisk aktivitet och rörelse, vilket vi tycker är väldigt fint,” säger Eva-Lina Sandin,Kontorschef, Sparbanken Nord.

PIFFL finns på över 100 platser i Sverige och har aktiverat över 37 000 personer i år.

– Vi är så glada över att Gällivare kommun och Sparbanken Nord vill öka möjligheten till en aktiv fritid för invånare och besökare även i norra Sverige. Vi ser med glädje fram emot att se PIFFLS vinteraktiviteter användas och att inspiration till rörelse är något som vi har tillgång till året runt, säger Dennis Axelsson, en av PIFFLs grundare.

Så här funkar det
  • Ladda ner PIFFL i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>