Cellevate tillkännager utnämningen av Dr. Uwe Gottschalk, välkänd expert inom industriell bioteknik och bioprocesser, till ny styrelseordförande
Hem TEKNIK Cellevate tillkännager utnämningen av Dr. Uwe Gottschalk

Cellevate tillkännager utnämningen av Dr. Uwe Gottschalk

Publicerat av: Redaktionen

Cellevate AB, ett innovativt bioteknikföretag som utvecklar nästa generations cellodlingssystem designat för att revolutionera bioproduktion, meddelar att Dr. Uwe Gottschalk har valts till styrelseordförande.

Dr. Gottschalk efterträder därmed Mats Leifland, som var styrelseordförande fram till den 12 mars 2024.

Dr. Gottschalk bidrar med omfattande erfarenheter inom bioteknikområdet och har en framstående karriär som kännetecknas av betydande framgångar.

Han är för närvarande Operating Partner på Keensight Capital. Dr. Gottschalk har en doktorsexamen i kemi från 1987 inom området antikroppsläkemedelskonjugat och år 2021 tilldelades han Bioprocessing Lifetime Achievement Award efter cirka 30 år inom bioteknikindustrin.  Dr. Gottschalk var tidigare Group Vice President på Sartorius Stedim Biotech (2004-2014), med globalt ansvar för all processteknik relaterad till bioseparation. Innan han började på Keensight Capital 2022 var han Chief Technology Officer (2014-2017) och Chief Scientific Officer (2017-2021) på Lonza där han etablerade och ledde den globala forsknings- och teknologiorganisationen.

Cellevate tillkännager utnämningen av Dr. Uwe Gottschalk, välkänd expert inom industriell bioteknik och bioprocesser, till ny styrelseordförande

Dr. Uwe Gottschalk

”Dr. Uwe Gottschalks utnämning till ny styrelseordförande är en viktig milstolpe för Cellevate. Med sin omfattande branschkunskap, årtionden av erfarenhet och ovärderliga nätverkskontakter är Dr. Gottschalk väl lämpad att leda Cellevate in i nästa fas av tillväxt och kommersialisering. Jag är övertygad om att Cellevate, under Dr. Gottschalks ledning, kommer att fortsätta att utvecklas och nå nya höjder av framgång”, säger Mats Leifland, avgående styrelseordförande för Cellevate.

”Jag är mycket glad över utnämningen till ny styrelseordförande för Cellevate och att bli en del av ett så dynamiskt och innovativt företag. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen och Cellevate-teamet och att bidra till en framgångsrik lansering och kommersialisering av vår unika nanoteknologi inom bioprocessområdet”, säger Dr. Uwe Gottschalk.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>