Hjärtstartare till bygdegårdsföreningar i Sparbanken Skaraborgs verksamhetsområde
Hem TEKNIK Hjärtstartare till bygdegårdsföreningar i Sparbanken Skaraborgs verksamhetsområde

Hjärtstartare till bygdegårdsföreningar i Sparbanken Skaraborgs verksamhetsområde

Publicerat av: Redaktionen

Om det värsta skulle hända kan en hjärtstartare i väntan på hjälp rädda ett liv.

Därför återinvesterar Sparbanken Skaraborg, genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg, i hjärtstartare till bygdegårdsföreningar

Hittills har 12 bygdegårdsföreningar beviljats återinvestering och man hoppas på att fler inkommer med ansökningar.

  • En hjärtstartare kan vara skillnad mellan liv och död. Att kunna återinvestera i hjärtstartare runtom i vårt verksamhetsområde på platser där många människor rör sig känns väldigt viktigt, säger Liselotte Sterneborn, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Hjärtstartare till bygdegårdsföreningar i Sparbanken Skaraborgs verksamhetsområde

Främmestads Bygdegård har nyligen installerat sin hjärtstartare intill entrén till bygdegården. Bygdegården har en central plats i samhället Främmestad och är ofta uthyrd för kalas, möten och andra sammankomster. Förhoppningen är såklart att hjärtstartaren aldrig behöver användas men om det skulle krävas, så finns den.

  • Vi är otroligt tacksamma för hjälpmedlet. Det är något vi har önskat länge, men det har varit svårt att prioritera bland andra kostnader, säger Jan Lundin och Börje Henningsson, ideellt engagerade i föreningen.

Hjärtstartarna ska placeras utomhus och måste registreras i Hjärtstartarregistret, för att vara så tillgängliga som möjligt vid behov.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>