Google Cloud tillkännager flera nya lösningar inom generativ AI för sjukvård och life science-företag
Hem AI Google Cloud tillkännager flera nya lösningar inom generativ AI för sjukvård och life science-företag

Google Cloud tillkännager flera nya lösningar inom generativ AI för sjukvård och life science-företag

Publicerat av: Redaktionen

Uppdateringar av Vertex AI Search, Healthcare Data Engine och MedLM förbättrar patientvården för företag som använder Googles molntjänster.

Google Cloud släpper flera nya lösningar för att hjälpa vården och life science-företag att göra effektivare sökningar mellan olika plattformar och implementera generativa AI-verktyg för att förbättra vården av patienterna.

Vertex AI Search: smartare sökning av hälso- och sjukvårdsdata

Google Cloud tillkännager flera nya lösningar inom generativ AI för sjukvård och life science-företagIdag lanserades Googles Vertex AI Search for Healthcare som är ett hjälpmedel för att minska den administrativa bördan för anställda inom vården. Mer specifikt gör det möjligt att göra medicinskt anpassade, generativ AI-sökningar över ett brett spektrum av data, inklusive FHIR- data och kliniska anteckningar. Sök- och frågesvarsfunktioner integreras nu med MedLM,

Healthcare Data Engine (HDE) och Cloud Healthcare FHIR API:er, vilket gör det enklare att bygga de dataanalys- och AI-lösningar som behövs för nästa generations hälso- och sjukvårdssystem.

Viktiga funktioner för Vertex AI Search for Healthcare inkluderar:
  • Medicinskt anpassad sökning: Genom att möjliggöra medicinskt anpassad sökning av elektroniska patientjournaler (EHR)-data, skannade dokument och annan klinisk data kan sjukvårdsapplikationer nu visa den mest relevanta informationen för kliniker och personal som är involverade i beslutsfattande och behandling utan att behöva bläddra igenom hundratals sidor med anteckningar eller växla mellan olika skärmar och applikationer.
  • Frågor & svar: Kliniker kan nu använda tjänsten för att svara på frågor som ”Har patienten en historia av cancer?” vilket ger inte bara en bättre förståelse för medicinsk terminologi relaterad till cancer utan också förståelsen för nyanser i språket i medicinska anteckningar och skannade dokument.
  • Fakticitet: Eftersom resultaten är förankrade i vårdorganisationernas verkliga data kan Vertex AI Search for Healthcare också citera och länka till de specifika datapunkter som genererade svaren, vilket ger transparens för användare, ökar förtroendet för svaren och minskar risken för felaktiga svar.
  • Konfigurerbara moln-API:er: Utvecklare av sjukvårdsapplikationer kan integrera med den medicinskt anpassade sökningen direkt i klinikers arbetsflödesverktyg med hjälp av konfigurerbara moln-API:er.
  • Integration av dataplattform: Generativ AI- och sökapplikationer kräver data av hög kvalitet för att resultaten ska vara användbara. Healthcare Data Engine, HDE, tillhandahåller automatiserade verktyg och komponenter för att bygga en enhetlig högkvalitativ patientdataplattform snabbt och enkelt. Den färdigintegrerade integrationen av Vertex AI Search med HDE möjliggör sök- och summering utan behov av anpassade integrationer.
  • Djupare medicinsk förståelse: Medan MedLM-verktygen är experter på komplexa medicinska ämnen levererar Vertex AI Search for Healthcare medicinskt anpassade sökfunktioner förankrade i När de kombineras kan vårdspersonalen hitta de mest relevanta svaren på komplexa medicinska frågor både från MedLM och från patientens medicinska journal. Utvalda kunder kan också få tidig tillgång till Vertex AI Search för integration av hälso- och sjukvård och livsvetenskap med MedLM.

”Inte all generativ AI likadan, och inom sjukvården är det extra viktigt att kvaliteten är hög. Sjukvårdsorganisationer behövr generativa AI-lösningar förankrade i verkliga data. Vertex AI Search for Healthcare säkerställer att kliniker har rätt information och insikter vid rätt tidpunkt för att informera beslut och förbättra den övergripande kvaliteten på patientvården”, säger Aashima Gupta, global direktör för Healthcare Strategy & Solutions, Google Cloud.

Google Cloud tillkännager flera nya lösningar inom generativ AI för sjukvård och life science-företagHälso- och sjukvårdsdataplattform för AI-eran

För att hjälpa vårdverksamheter i hela världen att bygga interoperabla högkvalitativa dataplattformar, vilket är grunden för att kunna dra nytta av generativ AI, lanserar Google Cloud idag en ny tjänst för Healthcare Data Engine (HDE) internationellt och med nya funktioner, vilka inkluderar:

–          Förenklad hantering och strömlinjeformad prissättning: Kunden kan nuimplementera HDE som en förbrukningsprissatt, betala-efter-hand, hanterad tjänst, vilket öppnar upp produkten för fler vårdorganisationer och hjälper dem att implementera, bygga och hantera en nära realtids hälso- och sjukvårdsdataplattform i molnet.
  • Global tillgänglighet: Healthcare Data Engine kommer att expandera bortom Nordamerika och rullas ut globalt till de flesta molnregionerna i Europa och
  • ”Low-code gíaphical data mapping IDE”: Genom att introducera HDE Data Mapper, en ny lågkod grafisk integrerad utvecklingsmiljö, särskilt utvecklad av Google Research för hälso- och sjukvård, kan kunderna enkelt omvandla sina data för att bygga högkvalitativa longitudinella patientjournaler i FHIR-format för att driva generativa AI- applikationer.
  • Grund för AI- och analyslösningar: Genom att integrera HDE med Vertex AI Search for Healthcare kan kliniker söka i flera system och format samtidigt, vilket sparar värdefull tid som i stället kan läggas på patientengagemang och att förbättra patientupplevelsen. Integration med MedLM kommer att göra det möjligt för kunder att svara på komplexa frågor som grundas på patientens data.
MedLM och mer: Google Research-innovationer kommer till Google Cloud-kunder

Slutligen kommer MedLM, en familj av grundläggande modeller som är speciellt framtagna för hälso- och sjukvårdsindustrin, att få två tillägg som Google Cloud-kunder kan utforska.

MedLM för bröst-röntgen kan hjälpa till med att klassifiera bröströntgenbilder för operationella, screening- och diagnostiska användningsfall. Det är en domänspecialiserad modell, lanserad som ett applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) som konverterar bröst- röntgenbilder till inbäddningar. Applikationsutvecklare och datavetenskapsmän kan använda dessa inbäddningar tillsammans med sanningsvärden för att träna en enkel klassificeringsmodell i Vertex AI. Den andra nya förmågan är ett uppgiftsspecifikt API som kallas Condition Summary, som syftar till att tillhandahålla en kronologisk lista över patienttillstånd, tillsammans med AI-genererade sammanfattningar om varje tillstånd.

Googles kunder behåller kontrollen över sina data. Åtkomsten och användningen av patientdata skyddas genom implementeringen av Google Clouds pålitliga infrastruktur och säkra datalagring som stöder efterlevnaden av HIPAA, tillsammans med varje kunds säkerhets- och integritetskontroller samt processer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>