Den nya smartklockan OnePlus Watch 2 är nu lanserad
Hem PRODUKTNYTT Den nya smartklockan OnePlus Watch 2 är nu lanserad

Den nya smartklockan OnePlus Watch 2 är nu lanserad

Publicerat av: Redaktionen

Teknikföretaget OnePlus har idag lanserat sin nya OnePlus Watch 2 under MWC 2024 i Barcelona.

OnePlus Watch 2 är en smartklocka utrustad med den senaste versionen av Wear OS by Google (Wear OS 4).

Den nya smartklockan OnePlus Watch 2 är nu lanserad

OnePlus Watch 2 är ett stort steg framåt för smartklocksindustrin genom den unika Dual-Engine Architecture med dubbla chipsets, Wear OS:s hybridgränssnitt, marknadsledande batteritid på upp till 100 timmar i fullt Smart Mode samt förstklassig konstruktion och design.

OnePlus Watch 2 anammar OnePlus ”Never Settle”-mantra genom att föra samman hårdvara och mjukvara i toppklass till en enda enhet – utformad för att motivera och stötta användare att uppnå allt de bestämmer sig för.

– Med hjälp av marknadsledande batteritid, premiumdesign, senaste Wear OS och innovativa hälsofunktioner kvalificerar sig OnePlus Watch 2 definitivt som en pålitlig följeslagare i ditt dagliga liv, säger Justin Liu, GM för Wearable Business Unit på OnePlus.

 Branchledande batteritid

OnePlus Watch 2 är fullpackad med flaggskeppsfunktioner, inklusive exceptionell batteri- och laddningsprestanda för en tillförlitlig och lång användning. Den har OnePlus egenutvecklade Dual-Engine Architecture som drivs av två olika flaggskepps-chipsets – Snapdragon W5 prestanda-chipset och BES 2700 MCU Efficiency-chipset. BES2700 Efficiency Chipset körs på RTOS och hanterar bakgrundsaktivitet och enkla uppgifter, medan Snapdragon W5 hanterar mer kraftfulla uppgifter som att köra dina favorit Google-appar. Denna optimerade strategi möjliggörs av Wear OS hybridgränssnitt som sömlöst hanterar övergången mellan chippen, vilket innebär att användare kommer att uppleva en smartklocka som utan ansträngning gör allt samtidigt som tiden mellan laddningarna förlängs.

– Vi har gjort betydande uppdateringar av Wear OS:s hybridgränssnitt för att stödja nya funktioner som körs på OnePlus innovativa Dual-Engine Architecture. Genom detta samarbete växlar OnePlus Watch 2 mellan den lågeffektiva och högpresterande motorn för att leverera en funktionsspäckad smartklockeupplevelse i toppklass med optimerad batteritid, säger John Renaldi, Senior Director of Product and Design, Wear OS by Google.

Med den unika Dual-Engine Architecture och ett 500mAh batteri kan OnePlus Watch 2 erbjuda upp till 100 timmars¹ regelbunden användning med alla funktioner tillgängliga i Smart Mode, eller upp till 48 timmar² av tung användning. Med 7.5W VOOC snabbladdning kan 500mAh batteriet laddas fullt på 60 minuter. Med 2GB RAM och 32GB ROM erbjuder OnePlus Watch 2 även tillräckligt med minne och utrymme för att säkerställa att klockan fungerar smidigt i alla lägen.

En personlig tränings- och hälsocoach

Med sin avancerade hårdvara och mjukvara ger OnePlus Watch 2 meningsfulla insikter som skapar positiva förändringar inom hälsa och träning tack vare dess förmåga att samla in och analysera omfattande hälsoinformation i OHealth-appen.

OnePlus Watch 2 och OHealth-appen stödjer också Health Connect by Android, som erbjuder en central hubb i Android 14 för att hantera datatillstånd från flera hälso- och träningsappar och enheter. Med användarens tillstånd går det att säkert synkronisera hälsodatan som samlats in via klockan eller OHealth-appen med Health Connect-kompatibla appar.

Träningsfunktioner som finns tillgängliga via OHealth-appen inkluderar tracking mode för mer än 100 sporter såsom badminton, löpning, tennis, skidåkning med mera. Specifikt för badminton kan OHealth- appen på OnePlus Watch 2 spåra data som svingstyrka och hastighet. I läget för löpning kan användaren dessutom spåra data som markkontaktstid, markbalans och VO2 max. OnePlus och Wear OS har haft ett nära samarbete för att finjustera sensorfunktionerna. OnePlus Watch 2 har en förbättrad noggrannhet i platsspårningen tack vare Dual Frequency GPS med förmågan att ta emot L5 GPS-signaler utöver de mest vanliga L1-signalerna. Användningen av två separata antenner för varje GPS-signal förbättrar precisionen och tillförlitligheten för positionering ytterligare.

OnePlus Watch 2 bygger vidare på OHealth-appen genom att också erbjuda detaljerad analys av sömnspårning – som spårar användarnas djupsömn, lättsömn, REM-sömn och vakna tider, samt övervakar andningsfrekvens och riskbedömning av snarkning. Den kan även övervaka stressnivåer genom att beräkna hjärtfrekvensvariation (HRV).

Det bästa av Googles appar med Wear OS 4

 Med den senaste versionen av Wear OS kommer OnePlus Watch 2 med populära Google-appar som Maps, Assistant, Wallet och Calendar, samt stöd för fler tredjepartsappar. Upplev nya nivåer av bekvämlighet med de nya funktionerna som kommer till Google-apparna, till exempel lanseringen av transitvägledning på Google Maps som hjälper dig att navigera genom kollektivtrafiken smidigt från din handled. Dessutom kan du hantera boardingkort och evenemangsbiljetter direkt på din klocka med Google Wallet. Med Fast Pair kan du snabbt ansluta och konfigurera din OnePlus Watch 2 med din OnePlus-telefon eller annan kompatibel Android-smartphone. Denna sömlösa upplevelse stödjer funktioner som samtal, meddelanden, fjärrkontroll för media och mycket mer direkt från handleden.

Premium design

OnePlus Watch 2 delar designelement med OnePlus 12-serien. Inspirerad av den karakteristiska K- formade designen hos OnePlus 12-serien har OnePlus Watch 2 en rund urtavla som återspeglar kameradekoren.

OnePlus Watch 2 har ett 2.5D safirglas, vilket gör den mer reptålig utan att kompromissa med den optiska klarheten. Klockans chassi är tillverkat av rostfritt stål för ökad motståndskraft mot rost och korrosion. Certifierad enligt den senaste militära standarden MIL-STD-810H från USA kan OnePlus Watch 2 stå emot tuffa förhållanden och miljöpåfrestningar, samtidigt som IP68 och 5ATM säkerställer utmärkt prestanda på stranden, i öknen eller vid simning.

Pris och tillgänglighet

 OnePlus Watch 2 kommer att vara tillgänglig för köp i Europa, Indien och Nordamerika via OnePlus.com från den 4 mars, med förbeställningar som börjar idag den 26 februari.

Klockan är tillgänglig i Black Steel och Radiant Steel och kommer att kosta 3990 SEK.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>