DEXCOM LANSERAR DEXCOM ONE+ I SVERIGE
Hem TEKNIK Dexcom lanserar Dexcom One+ i Sverige

Dexcom lanserar Dexcom One+ i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

DexCom, Inc. (Nasdaq: DXCM), en global ledare inom kontinuerlig glukosmätning (CGM) i realtid för personer med diabetes meddelar idag, tillsammans med Nordic Infucare, lanseringen av sitt senaste CGM-system, Dexcom ONE+ i Sverige.

Dexcom ONE+ använder Dexcoms ledande och mest exakta sensordesign. Dexcom inkorpererade också feedback från både slutanvändare och vårdpersonal när de utvecklade Dexcom ONE+, vilket säkerställer en lättanvänd och mycket effektiv bas-CGM för personer som behandlar sin typ 1- eller typ 2-diabetes med insulin.

Dessutom har flera studier visat att användningen av Dexcoms CGM-sensorer i realtid kan ge kostnadsbesparingar för hälso- och sjukvården som behandlar personer med typ 1-diabetes

Studier har även visat på kostnadseffektiviteten av att använda CGM-sensorer i realtid, som Dexcom, för behandling av typ 2-diabetes med intensiv insulinterapi (IIT).

DEXCOM LANSERAR DEXCOM ONE+ I SVERIGE

”Genom vårt innovationsarbete och produktutveckling ger vi den bästa och mest exakta versionen av vår teknik till ännu fler människor och fortsätter visa vårt engagemang för att utöka tillgången till CGM för personer med alla typer av diabetes.” sa Alex Moussa, Senior Vice President and General Manager för Dexcom EMEA & LATAM. ”Vi har också ett uppdrag att stärka ett mer hälsosamt samhälle och minska vårdbördan för vårdgivare runt om i världen. Detta åtagande stöds av många studier som visar de kostnadsbesparande fördelarna med CGM-användning som erbjuder konkreta bevis för dess positiva inverkan på hälso- och sjukvårdssystemen.”

Användning av Dexcoms CGM har visat sig vara mer effektivt när det kommer till att minska HbA1c än traditionella blodsockermätate (stick i fingret). På grund av dessa konsekventa och bevisade förbättringar av hälsoresultat beräknades användningen av Dexcom CGM vara mycket kostandseffektiv i jämförelse med både självmätning av blodsockernivåer, fingerstick, (SMBG) och mätare där man behöver scanna för att se glukosvärdet, s k intermittent scanning CGM (isCGM).

Användningen av Dexcom ONE+ har potential att minska kostnaderna för att behandla patienter som lever med typ 1- eller typ 2 diabetes där insulinbehandling behövs, vilket kan vara avgörande för vårdgivare.

Den senaste Dexcom-sensorn som lanseras i Sverige, Dexcom ONE+, har tagits fram för personer som lever med alla typer av diabetes och har utformats baserat på feedback från slutanvändare och vårdpersonal. Från och med den 1 april är hela Dexcoms CGM-portfölj tillgänglig för personer som lever med alla typer av diabetes i Sverige, från de oöverträffade funktionerna hos smarta CGM såsom Dexcom G6 och G7 för att hjälpa till att hantera hälsan hos högriskpopulationer och driva Hybrid Closed Loop-system (HCL) till den lättanvända och flexibla bas-CGM Dexcom ONE+; Användningen av Dexcom CGM stöds av de mest högkvalitativa kliniska studierna och data från alla CGM- varumärken.

”I Sverige har vi ungefär 500 000 personer som lever med diabetes. Med lanseringen av Dexcom ONE+ hoppas vi kunna förbättra tillgången till Dexcom CGM för fler människor som lever med alla typer av diabetes. Av de 450 000 personer med typ 2-diabetes i Sverige har endast 7500 idag tillgång till en CGM som hjälper dem att hantera sin diabetes. Här ser vi att Sverige ligger betydligt efter andra europeiska länder”, säger Josef Smeds, General Manager på Nordic Infucare.

”Jämfört med fingerstick ger en CGM-sensor en mycket tydligare bild av hur dagliga val påverkar glukosnivåerna och denna data har potential att leda till livslånga beteendeförändringar för hanteringen av diabetes. Dexcoms sensorer är kända för sin användarvänlighet, noggrannhet och tillförlitlighet och med lanseringen av Dexcom ONE+ i Sverige hoppas vi att fler människor kommer ha tillgång till dessa kraftfulla verktyg för diabeteshantering.”

Dexcom CGM-system erbjuder mest diskretion, med tre alternativ för användningsplats på kroppen och är de enda CGM-systemen som erbjuder ett alternativ att fördröja högvarningen, en anpassningsbar funktion som gör det möjligt för en användare att ställa in varningen så att den bara kommer om man fortsatt ligger högt efter t ex 2 timmar, vilket hjälper till att undvika varningströtthet. Dexcom ONE+ är dessutom utformad för att passa in i användarens liv och har den högsta vattentäthetsklassificeringen jämfört med andra liknande produkter på marknaden vilket gör att användare tryggt kan fortsätta använda sin sensor medan de duschar, simmar, eller tränar. Viktigt för nära och kära är att Dexcom ONE+ även gör det möjligt för en användare att enkelt dela sina glukosvärden med upp till tio personer, vilket ger alla lite mer sinnesro.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>