Elicera ingår avtal med framstående amerikanskt cancercenter för att utvärdera användningen av iTANK i T-cellsreceptorterapier
Hem NYHETERCANCERVÅRD Elicera ingår avtal med framstående amerikanskt cancercenter

Elicera ingår avtal med framstående amerikanskt cancercenter

Publicerat av: Redaktionen

Elicera Therapeutics (”Elicera”), ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som utvecklar cancerbehandlingar baserade på sin kommersiellt tillgängliga teknologiplattform iTANK, meddelar idag att bolaget har ingått ett materialöverföringsavtal (MTA) med ett framstående amerikanskt cancercenter.

Genom avtalet kommer den förstärkande effekten av iTANK-teknologin att utvärderas i en ny T-cellsreceptorterapi riktad mot hudcancer och lungcancer.

Elicera ingår avtal med framstående amerikanskt cancercenter för att utvärdera användningen av iTANK i T-cellsreceptorterapier

Enligt avtalet kommer Elicera Therapeutics att göra delar av sin proprietära teknologi iTANK tillgänglig för en medicinsk onkolog och forskare vid det amerikanska cancercentret, vars forskning fokuserar på utvecklingen av nya immunterapier.

Inom ramen för avtalet kommer iTANK-plattformen att användas för att beväpna en ny CD4-riktad T-cellreceptorterapi (TCR-T), som kommer att utvärderas i prekliniska konceptstudier som riktar sig mot melanom och lungcancer.

Studierna, som kommer att finansieras och genomföras av det amerikanska cancercentret, kommer att utvärdera terapins effekt på tumörtillväxt och aktivering av andra immunceller i tumörmiljön. Forskningsresultaten kommer att publiceras av ansvarig forskare, och Elicera Therapeutics har rätt att använda data i sin interna projektutveckling samt kommersialiseringsaktiviteter, inklusive licensavtal.

”Vi är glada över att inleda detta samarbete med detta väl etablerade amerikanska cancercenter, som kommer att namnges i samband med publiceringen av forskningsresultaten. Ett samarbete med en akademisk partner som är så framträdande ger inte bara en ökad vetenskaplig förståelse utan placerar också Elicera på kartan i ett ekosystem som inkluderar ledande opinionsbildare inom klinisk cell- och genterapi. Viktigt är att samarbetet kommer att ge oss väsentliga insikter om den bredare tillämpbarheten av iTANK-plattformen, eftersom den kommer att undersökas för beväpning av en T-cellreceptorterapi, ett viktigt komplement till tidigare studier som enbart genomförts på CAR T-celler,” säger Jamal El-Mosleh, VD för Elicera Therapeutics.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>