Getinge tar ett stort steg inom hjärt- och kärlkirurgi med 510(k)
Hem MEDICINTEKNIK Getinge tar ett stort steg inom hjärt- och kärlkirurgi med 510(k)

Getinge tar ett stort steg inom hjärt- och kärlkirurgi med 510(k)

Publicerat av: Redaktionen

Den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA har gett 510(k)-godkännande för Vasoview Hemopro 3, det senaste tillskottet i Getinges produkter för endoskopisk kärltagning (EVH).

Getinge tar ett stort steg inom hjärt- och kärlkirurgi med 510(k)Med kundfokus som främsta prioritet förväntas den nya produkten möjliggöra mer effektiva behandlingar.

Att få FDA:s 510(k)-godkännande för Vasoview Hemopro 3 markerar en betydelsefull milstolpe för Getinge och understryker bolagets ansträngningar för att föra avancerad medicinteknik framåt och att uppfylla de högsta säkerhets- och effektivitetsstandarderna i branschen.

”Den nya generationen av Vasoview – Hemopro 3 – representerar vårt engagemang för att höja vårdsstandarder tillsammans med våra kunder. EVH hjälper patienter till väsentligt snabbare återhämtning genom att minimera kirurgiskt trauma och minska postoperativ smärta. Genom att erbjuda produkten tillsammans med omfattande utbildning siktar vi på att bredda användandet av denna nödvändiga terapi,” säger Elin Frostehav, President Acute Care Therapies på Getinge.

Vasoview Hemopro 3 är resultatet av innovativt samarbete som baseras på omfattande marknadsundersökningar och rådgivande organ, utförda tillsammans med läkare inom EVH-området. Återkoppling från studierna har varit central i utvecklingsarbetet, med fokus på förbättringar som ökar kärltagningseffektivitet och stärker patientresultat. Framstegen inkluderar effektiv avledning av rök, förbättrad energikontroll, ergonomiskt handtag i spelkontrollerstil och en integrerad kabel.

Getinge förbereder sig för att lansera Vasoview Hemopro 3 i USA under tredje kvartalet 2024, samtidigt som registrering pågår på fler nyckelmarknader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>