Möt hjärtexperter från Norrtälje sjukhus
Hem ÄLDREOMSORG Norrtälje sjukhus hjärtexperter

Norrtälje sjukhus hjärtexperter

Publicerat av: Redaktionen

På alla hjärtans dag släpps ett nytt avsnitt av Tiohundrapodden med fokus på just hjärtat.

I podden möter vi två experter som både forskar och träffar patienter på Norrtälje sjukhus.

De svarar på frågor om hjärtat och berättar mer om sitt arbete. Båda är väldigt nöjda med forskningsmöjligheterna vid Norrtälje sjukhus.

Sara Aspberg, docent i kardiologi och överläkare vid Norrtälje sjukhus, medverkar i podden tillsammans med Desirée Brandt, som är undersköterska vid akutmedicinska mottagningen.

– Redan första terminen på läkarutbildningen tyckte jag att hjärtat var väldigt intressant, och att det var spännande att lära mig om hjärtsjukdomar, säger Sara Aspberg.

Möjlighet att behandla olika diagnoser

Idag forskar Sara Aspberg bland annat om sambandet mellan hjärta och hjärna. Hon arbetar också som läkare på hjärtmottagningen vid Norrtälje sjukhus, där hon möter patienter med olika diagnoser:

– Den största gruppen är patienter som har olika former av kranskärlssjukdom, en stor grupp har nedsatt pumpkraft i hjärtat, alltså hjärtsvikt, och den tredje stora gruppen är patienter med olika former av rytmrubbningar.

– Vi har goda möjligheter att hjälpa patienter vid Norrtälje sjukhus, vi har en hjärtmottagning och vi har också möjlighet till inneliggande sjukhusvård, fortsätter hon.

God vilja till forskning

Både Sara Aspberg och Desirée Brandt berömmer även forskningsmöjligheterna på Norrtälje sjukhus.

– Det är roligt att vi i Norrtälje får vara med om sådan viktig forskning, säger Desirée Brandt, som är med och leder en studie med syfte att förbättra prognosen för patienter som har haft hjärtinfarkt (HELP).

Möt hjärtexperter från Norrtälje sjukhus

I Tiohundrapodden intervjuas Sara Aspberg, docent i kardiologi (t h) och Desirée Brandt, undersköterska (mitten). Till vänster Karin Persson, kommunikatör, som programleder podden.

Sara Aspberg instämmer:

– Det finns en väldigt god vilja till forskning inom sjukhusledningen och inom forskargruppen som finns här.

I Tiohundrapodden ger Sara Aspberg och Desirée Brandt också sina bästa tips på hur man bäst tar hand om sitt hjärta.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>